Miközben a TV2-n június 24-től esténként nem lesz premier tartalom, a médiavállalathoz tartozó kábelcsatornákra nyáron érkezni fog egy-két újdonság. A Prime-on jelenleg is láthatóak az NCIS: Los Angeles új részei, nemrég indult A Grace klinika idehaza még nem vetített tizenkettedik évada és a tévéadó kínálatát két további újdonság színesíti majd a legmelegebb hónapokban.

Június 27-én, csütörtökön 23 órakor indul a Prime-on egy Magyarországon még ismeretlen akciófilm-sorozat, A szabadulás (The Passage). A 2019-ben debütált széria Justin Cronin azonos című regényei alapján készült, a középpontban egy olyan titkos szervezet munkájával, akik már hosszú ideje azon dolgoznak, hogy kifejlesszenek egy gyógyszert, amely minden betegséget meg tud gyógyítani. A kísérletek azonban rendre negatív eredményt hoznak, ezért az egyik tudós felveti azt az ötletet, hogy következő alkalommal ne egy felnőtt emberen, hanem egy kisgyereken hajtsák végre a beavatkozást. A kiszemelt kislányt Wolgast ügynöknek kell bevinnie a kutatóközpontba, ám a férfi úgy dönt, megmenti a gyermek életét és megszökteti. A szabadulás idén január és március között volt látható az Amerikai Egyesült Államokban a FOX csatornán, ám nem hozta a várt nézettséget, így tíz rész után befejezték a sorozatot.

Az Orville szereplői (fotó: Andrew Eccles/FOX)

A szabadulás után, június 27-től, minden csütörtökön pontban éjfélkor lesz látható a Prime-on az Orville című sci-fi komédia 14 részes második szezonja. A Star Trek ihlette történet a 25. században játszódik, a főszerepben a Bolygóközi Szövetség egy tisztjével, Ed Mercerrel, aki példátlan lehetőséget kap, méghozzá hogy ő lehet a diplomáciai küldetésekre és expedíciókra induló Orville űrhajó kapitánya. Mercernek nem csak emberekkel, hanem űrlényekkel, és volt feleségével is együtt kell dolgoznia. A sorozat alkotója, egyik írója, rendezője és főszereplője a Family Guy atyja, Seth MacFarlane.

A szabadulás, 1. évad, június 27-től minden csütörtök, 23:00
Orville, 2. évad, június 27-től minden csütörtök, 24:00

Kiemelt kép: A szabadulás szereplői (fotó: TV2 Csoport)