Március 11-én került fel az HBO GO kínálatába Haragonics Sári és Dér Asia első egész estés dokumentumfilmje, a szivárványcsaláddá válás szépségeit és kihívásait feldolgozó Anyáim története.

Mi az, hogy család? Egyszerűnek tűnő, valójában összetett felvetés ez, amelyre válaszul az HBO GO létrehozott egy virtuális polcot a platformon, amelynek tartalmai különböző aspektusokból jelentenek választ a kérdésre, bebizonyítva ezzel, hogy milyen sok minden is tartozhat bele ebbe a fogalomba.

A kategórián belül olyan filmeket és sorozatokat nézhetünk az LMBTQ közösség tagjaival a főbb szerepekben, mint Haragonics Sári és Dér Asia Anyáim története című dokumentumfilmje. Ez a rendkívül őszinte és érzékeny alkotás a politikai pályát otthagyó Virág és kedvese, a zenész Nóra történetén keresztül betekintést enged az itthoni örökbefogadási procedúra nehézségeibe, majd abba a folyamatba is, hogy hosszas várakozás után miképp válnak egy újfajta családdá a két és fél éves kis Melissával kiegészülve. A dokumentumfilm nem (csak) arra fókuszál, hogy a két nőnek meg kell küzdenie a kormány kirekesztő családpolitikájával, hanem Nóra vívódására helyezi a hangsúlyt, aki nehezebben találja új identitását a megváltozott körülmények között. Mivel a kislány Virághoz másképp kötődik, Nórában felmerül a kérdés, hogy szüksége van-e a kicsinek két anyukára, és ha nem, ki is tud ő lenni ebben a viszonyrendszerben.

Kiemelt kép: Részlet az Anyáim története című filmből (Fotó: HBO GO)