Kevesebb, mint három hónappal ezelőtt mutatták be a mozikban a Downton Abbey filmet, amely a népszerű angol sorozat eseményeit görgette tovább annak fő- és mellékszereplőit felvonultatva. A széria alkotója, Julian Fellowes által írt és visszafogott büdzséből készített filmváltozat rendkívül jól szerepelt a pénztáraknál és a kritikusoknál is, ez pedig remek alap ahhoz, hogy folytassák.

A Carnival Films elnöke, Gareth Neame most elárulta a The Hollywood Reporternek, hogy már meg is kezdték a második Downton Abbey film előkészületeit, jelenleg a forgatókönyvön dolgoznak. Neame szerint a legnagyobb kihívást a színészek újbóli összeverbuválása jelenti, mivel mindannyian elfoglaltak más projektjeik miatt, azonban mivel egy már bevált koncepciót követnek, ezért gördülékenyebben mehetnek majd a munkálatok. 

Egyelőre nincs információ róla, hogy mikor kerülhet mozikba a Downton Abbey 2, de biztosak lehetünk benne, hogy Crawley-ék élete bőven tartogat annyi izgalmat, hogy az elég legyen több történetre is – még ha az csak egy rakoncátlankodó bojler is.