2018 tavaszán indult az RTL Klub fikciós, családi sorozata, A Tanár, amelyben egy iskolai közösség mindennapjaiba nyerhetünk bepillantást. Megismerjük a tanárok és diákok életét, és minden részben egy-egy olyan közéleti, társadalmi problémát feszegetnek, amelyek nem csak aktuálisak, hanem korosztálytól függetlenül mindenki számára átérezhetőek. Ilyen volt az eddigi két évad során például az örökbefogadás, az identitáskeresés, a szerelemféltés, a rivalizálás, a családi problémák vagy a testképzavar kérdése.

Az első évad nagy sikerrel futott a csatornán, így az RTL Klub megrendelte a folytatást, amely 2019 elején volt látható. A második szezon a korábbinál több, nyolc helyett tíz epizódból állt, Nagy Ervin oldalán a női főszerepet azonban már nem Ubrankovics Júlia, hanem Trokán Nóra alakította. Nem szerepátvételről volt szó, Nógrádi Klaudia helyére egy új tanárnő, Kovács Lilla érkezett a fiktív Kőrösi Csoma Sándor Szakgimnázium tantestületébe. A sorozat második évada jó nézettséggel kezdett, majd picit csökkentek a számai, az etap végére azonban feltornázta az eredményeket és remek teljesítménnyel zárt a produkció. Az RTL Klub áprilisban zöld utat is adott a folytatásnak, amelynek most megkezdődött a forgatása. A harmadik szezon vezető forgatókönyvírója Köbli Norbert maradt, epizódíróként pedig Gesztesi Máté, Kádár Laura, Kertész Zsanett, Miklya Anna és Péterfy Gergely dolgozik a sorozaton.

A Tanár Facebook oldalára került fel az első fotó a forgatásról, melyen Nagy Ervin, a címszereplőt (Vasvári Szilárdot) alakító színész fotózkodik a csapóval. A Tanárral párhuzamosan zajlik A mi kis falunk forgatása, valamint készül a Drága örökösök folytatása is, így az RTL Klub mindhárom sikersorozata új részekkel tér vissza hamarosan a képernyőkre.

Kiemelt kép: Nagy Ervin A Tanár forgatásán (fotó: Facebook)