A koronavírus-járvány miatti bizonytalan helyzetben szükségük van az embereknek szórakozásra, a TV2 pedig ezt többek között egy új, saját fejlesztésű, heti fikciós sorozattal szeretné elérni, amely számos meglepetést tartogat a nézőknek: ilyen a komoly átalakuláson átesett Stohl András vagy éppen – többek között – a Barátok közt egyik kedvelt színészének felbukkanása is.

Az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár, avagy Bödörék koncepciója egyszerű, hiszen egy olyan család kalandjait mutatja be, amelynek tagjai egészen idáig egy Dinnyeberk névre keresztelt faluban élték mindennapjaikat és annak határát sem lépték át soha, azonban egy nem várt fordulat miatt kénytelenek felköltözni a fővárosba és ezzel egy teljesen új világ nyílik meg számukra. A széria elsősorban tehát arra fókuszál, hogy mókásan mutassa be a vidéki szokások integrálódását a budapesti életbe, amelyet tökéletesen kiegészít az a húzás is, hogy a főszereplőt, Bödön Gáspárt alakító Stohl Andrást elmaszkírozták. A leírások szerint a színész egy olyan családfőt kelt életre, aki bár még soha nem merészkedett ki a faluból, azonban mindent ugyanúgy csinál máshol is, mintha csak otthon lenne és szentül hiszi, hogy bármit el tud intézni. De pontosan ilyennek szereti őt felesége, Borcsa (akit Stefanovics Angéla megformálásában láthatunk) és két gyereke (Venvczli Zóra és Varga Attila) is, míg anyósa (Szirtes Ági) a mérleg másik oldalát képviselve a cinikus nagymamák táborát gyarapítja. 

Stohl András, mint Bödör Gáspár (Fotó: TV2)

De a TV2 produkciója nem csupán a Bödör családdal erősít, ugyanis az epizódszerepekben olyan nagy nevek is felbukkannak majd, mint Kulka János, Mucsi Zoltán vagy éppen a Barátok közt veteránja, az éveken keresztül Berényi Miklósként tevékenykedő Szőke Zoltán is. A színész már a csatorna énekes-álarcos műsorában, a Nicsak, ki vagyok?-ban is felbukkant – jelezve ezzel, hogy a konkurenciához igazolt -, a Bödörékben pedig a Borsnak adott interjúja szerint ismételten új oldalát mutatja meg: “Nagyon izgalmas jelenetekkel, és az általam eddig megformált, ismert karakterrel ellentétben egy sokkal “finomabb” kiadásban fogok visszatérni a képernyőre. Fantasztikus hangulatban teltek a munkálatok, nyitott szívvel-lélekkel érkeztem a forgatásra, épp úgy, ahogyan 21 évvel ezelőtt tettem a Barátok köztbe. Semmilyen előítélet nem volt bennem, kíváncsian vártam az új csapatot, aminek minden tagja roppant segítőkész. A rendezővel töviről hegyire átbeszéltük az általam megformált figura lelkiállapotát, mint ahogyan a szereplőkhöz fűződő viszonyát is. A sorozat főszereplőjével, Stohl Andrással, Bödör Gáspár megformálójával egyből egy hullámhosszra kerültünk, s noha én egy hónappal azután kezdtem el forgatni, mint ahogyan a felvételek elkezdődtek, minden gördülékenyen ment, s alig vártam, hogy új kihívás elé nézhessek. Úgy érzem, jobb helyen, jobb szerepben most nem is lehetnék.”

Azt egyelőre homály fedi, hogy Szőke Zoltán milyen figura bőrébe bújik, az viszont nem titok, hogy az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár legelső része május 1-én, az Exatlon Hungary adása után debütál a TV2-n, a premiert követően pedig ősszel újabb részekkel folytatódik majd a Bödör család története. 

Kiemelt kép: A Bödör család (Fotó: TV2)