Idén nyáron már az ötödik szezonját rendezik meg az Esports Balkan League-nek, a régió legnagyobb elektronikus sportbajnokságának. Az e-sportolók professzionális módon, versenyszerűen foglalkoznak egyes videojátékokkal. Az EBL-en az egyik legnépszerűbb online játékban, a League of Legendsben mérik össze tudásukat. A 40 ezer euró összdíjazású bajnokság június 24-én vette kezdetét és egészen augusztus 8-ig tart nyolc csapat, köztük magyar versenyzők részvételével.

Az EBL mérkőzéseit idén nyáron a kizárólag e-sport tartalmakat sugárzó Gametoon HD csatornán élőben közvetítik Magyarországon is. A tévéadót a UPC, az Antenna Hungária és a PARISAT előfizetői foghatják, így ők láthatják az este 7-kor kezdődő és éjjel 11-ig tartó élő közvetítéseket a mérkőzésekről.

A verseny magyar résztvevője a WiLD MultiGaming csapat, mely négy forduló után négy győzelemmel és négy vereséggel áll. Jelenleg a csoportkör zajlik, amely során mindegyik csapat kétszer mérkőzik meg egymással. Az egyenes kieséses szakaszba csak négyen jutnak be. Legközelebb július 22-én és 25-én csapnak össze a játékosok.

Kiemelt kép: Fortune Esports Facebook oldala