Június 24-én napközben jelentett be műsorváltozást az RTL Klub. Az eddig hétköznap este 8 órakor jelentkező Megtörve című török sorozat kikerült a főműsoridőből, és már az Elif – A szeretet útján helyén, délutánonként látható. Az előzetes tervekkel ellentétben a Fókusz maradt a helyén, a késő esti sorozatsáv pedig egy órával hamarabb kezdődött. Eközben a TV2 a korábbi információkkal ellentétben tovább tartja képernyőn a Bezár a bazár!-t, és bejött a médiavállalat húzása, megnyerték a hétfő estét a reklámozóknak fontos, 18-49 éves nézők körében.

Az Elif – A szeretet útján 16:50 helyett 15:45-kor kezdődött, sok néző lemaradt a sorozat epizódjáról, ám a török produkció így is jól hozott, 6%-ot ért el 18-49-ben, amivel legyőzte a TV2-n futó Szerelmem, Ramónt (4%). Az Elif helyére került Megtörve szinte ugyanazt a közönségarányt hozta délután, mint múlt héten este. A Kivanc Tatlitug főszereplésével készült akció-krimi 8,3%-ot produkált, rosszabbul hozott mint az Elif múlt héten ebben a sávban, és csak nagyon kis különbséggel győzött a TV2-n vele egy időben látható Madárkával (8%) szemben. A TV2-s török sorozat eközben jobb eredményt szállított hétfőn 18-49-ben, mint a múlt héten bármikor.

Jelenet a Barátok köztből (fotó: RTL Magyarország)

Bármi is történjen az RTL Klubon, a Híradó (19%) magabiztosan nyeri a sávját 18-49-ben, ám hétfőn a Tények (15%) is jól ment, ilyen magas közönségarányt hétköznap nem ért el múlt héten. A Fókusz közepesen teljesített, csak 13,8%-ot produkált, amivel kikapott a Bezár a bazár!-tól. A TV2 vetélkedője 15,3%-kal a csatorna estéjének legjobb eredményét hozta, és nem csak az RTL-es magazinműsort, hanem az utána adásba kerülő, nagyon gyengén teljesítő Barátok köztöt (8,9%) is legyőzte. Az RTL Klubon 20:45-től A Tanár első évados ismétlését vetítették, amely 7,1%-ot hozott 18-49-ben, az utána képernyőre tűzött Isten veled, Magyarország! pedig még 6,7%-ot. Mindkét műsor rosszul teljesített, és kikaptak a TV2-től, ahol a Ninja Warrior Hungary (11,1%) ismétlése került adásba. Az Isten veled, Magyarország! második felét, és a késő esti RTL Klubos Híradót nem csak a TV2, hanem a Film+-on vetített Életre-halálra című film is legyőzte.

A június 24-i, hétfői műsorrend olyan későn változott, hogy nem csak az online tévéműsorok, de vélhetően a nézők sem tudták pontosan követni, melyik produkció mikor is kezdődik. Az eredményekből azonban nem szabad messzemenő következtetést levonni, ugyanis július elsejétől ismét változik az RTL Klub esti kínálata.

Kiemelt kép: Megtörve (fotó: RTL Magyarország)