Augusztus 26-án 20 óra 30 perckor indult a Petőfi TV-n a köztévé vadonatúj főzős műsora, a Lola kicsi konyhája. Lola legelső stúdióalbuma, az Álomtánc 2006-ban jelent meg, ezen szerepel egyik legismertebb dala, a Hallja meg a világ! is. Az énekesnő számára azonban nem ismeretlen terep a televíziózás, pár évvel ezelőtt önmagát alakította a Barátok közt című szappanoperában, tavaly pedig a magyar eurovíziós válogatóműsor, A Dal kísérőműsorának házigazdája volt.

Idén ősszel viszont egy teljesen saját produkcióban bizonyíthat. A Lola kicsi konyhája hétfő esténként várja a nézőket a tévékészülékek elé, amelyben az énekesnő hétről hétre bemutatja kedvenc receptjeit ismert vendégek segítségével. “Nagyon szeretek főzni, számomra ez kikapcsolódás. Jó érzés finom étellel várni a páromat, vagy elkészíteni egy új receptet. Kifejezetten szeretem a magyaros konyhát, de az olaszos ételek és a tengeri herkentyűk is közel állnak hozzám. A Lola kicsi konyhája nem egy profi főzős műsor, nem a különleges konyhai fogásokról szól, hanem arról, hogy aki akar, az tud is főzni, és hogy kis odafigyeléssel milyen finom ételeket készíthetünk. Sosem késő elkezdeni, én például húszéves koromig nem is próbálkoztam” – árulta el a műsorvezető.

A főzés mellett a műsor fontos eleme a beszélgetés is: családi történetek, párkapcsolati témák, kellemes vagy éppen kínos sztorik – Lola bármilyen témában mer kérdezni, előtte nem maradnak titkok! “Szeretnénk megmutatni, hogy milyen jókat lehet beszélgetni a konyhában. Főzés közben sokkal lazábban, kötetlenül lehet társalogni” – mondta.

Az első adásban Lola egy igazi randi-menüt tanított meg szingli műsorvezető-társának, Csitári Gergőnek, akivel rozé kacsamellet készítettek káposztás haséval, desszertként pedig csoki szuflét eperrel.

Kiemelt kép: Lola kicsi konyhája (fotó: MTVA)