Először került be magyar projekt a világ egyik legrangosabb sorozatterv seregszemléjére. Enyedi Ildikó és Krigler Gábor Balaton Brigád című thrillersorozatának tervezetét a Berlinale alprogramjaként megrendezett Series Days keretében mutatják be.

Március 2-án a járványhelyzet miatt online kerül megrendezésre a Berlinale sorozatterv szemle, amelyen az alkotók gondosan szelektált szakmai közönség előtt rövid prezentáció, „pitch” keretében mutathatják be projektjüket. Az idei esemény azért is különleges, mert egy magyar projekt is bemutatkozik, melynek producere Krigler Gábor, vezető rendezője pedig az Arany Medve-díjas, Oscar-jelölt Enyedi Ildikó. A Balaton Brigád című sorozat egy különös hangulatú, történelmi thriller, mely a magyar tengernél játszódik a nyolcvanas évek derekán. A brigád meghasonlott vezetője saját, elhidegült családját is kénytelen megfigyelni, miközben maga is a disszidáláson gondolkodik, és furcsa kapcsolatot alakít ki egy magyar belügyessel.

Az eseményre a világ minden tájáról több száz tervet neveznek minden évben, ezek közül a Berlinale kurátorai tízet válogatnak ki. A cél az, hogy az alkotók nemzetközi partnerekre, ko-producerekre, forgalmazókra, csatornákra találjanak a sorozataik megvalósításához.

Kiemelt kép: Balaton Brigád (Fotó: Film.hu)