Kilenc év után visszatér New York kedvenc pletykafészke és újra felborítja a Constance Gimnázium diákjainak életét. A Gossip Girl rebootjának főszereplőit január elsején jelentették be a sorozat hivatalos Instagram oldalán, ahol a színészeket már karaktereiként láthatják a rajongók.

Tudjátok, hogy imádtok. XOXO. Pletykacica.” Ez az ominózus mondat sok tinilány életében volt meghatározó a kétezres években, a Gossip Girl ugyanis az egyik legsikeresebb tévésorozatok közé tartozott megjelenésének éveiben. Serena, Blair, Dan, Chuck és Nate kalandos és drámáktól kicsit sem mentes tinédzser életének története 2007-től egészen 2012-ig, hat évadon keresztül tartotta izgalomban kamaszok ezreit, akik az évek alatt végig azon töprengtek: ki lehet Pletykacica? Végül lehullt a lepel, és örökre elbúcsúztunk az Upper East Side csillogó világától… legalábbis eddig így hittük. 2019 nyarán jelentették be, hogy készül a méltán híres sorozat 10 részes folyatása, melyet az HBO Max platformján tesznek majd elérhetővé. Az új évad kilenc évvel a pletykaoldal lezárását követően tér újra vissza a Constance Gimnázium folyosóira, ahol az új generáció is megismerheti Pletykacica erejét.

A rebootban sajnos már nem láthatjuk viszont régi kedvenceinket, ám az új generáció is elég kecsegtető nevekkel szolgál a rajongók számára: Jordan Alexander, Savannah Lee Smith, Zión Moreno, Thomas Doherty, Emily Alyn Lind, Tavi Gevinson, Eli Brown, Evan Mock és Whitney Peak veszik át a Metropolitan Múzeum lépcsőit és válnak Gossip Girl áldozataivá. Ami viszont most sem változik, az az utánozhatatlan Pletykacica, akit az új évadban is Kristen Bell fog narrálni. Azonban nemcsak a színésznő fog visszatérni a folytatásban, hanem az eredeti alkotócsapat is, köztük a forgatókönyvíró Joshua Safran, aki már bizonyította hozzáértését az elmúlt évadok során. Sarah Aubrey, a HBO Max vezetője szerint remek ötlet volt az eredeti alkotókat visszahívni a rebootra, hiszen nem az a céljuk, hogy egy teljesen új világot teremtsenek, hanem az, hogy újraélesszék Gossip Girl legendáját és megismertessék azt a fiatalokkal.

Megjelenési dátumról egyelőre még nincs információnk, mindenesetre a folytatás sok jók ígér. Addig is „tudjátok, hogy sosem tudnálak elhagyni titeket. XOXO. Pletykacica.

Kiemelt kép: A Gossip Girl – A pletykafészek reboot stábja a forgatási helyszínen (Fotó: HBO Max)