Június 10-én indult az RTL Klubon a Megtörve című török sorozat. A premiert egy váratlan húzással sikeresen meggyengítette a TV2, ugyanis az eredetileg tervezett filmek helyett a Bezár a bazár! új adását tűzték képernyőre. Kedden már élesben csapott össze a két nagy csatorna esti kínálata és ezt a csatát is elvesztette az új török produkció, amely így lehúzta a Barátok közt eredményeit is. Június 12-én azonban megállt a nézettségcsökkenés, és az RTL Klub több fronton is magabiztosan legyőzte a TV2-t.

A keddihez képest 18-49-ben jelentősen erősödött az RTL Híradó (22,3%), nagy fölénnyel utasította maga mögé a Tényeket (13%). A Fókusz is növelte a reklámozóknak fontos korosztályban a közönségarányát, 16,5% után szerdán 17,6%-ot ért el, ezzel egyértelműen nézettebb volt, mint a Bezár a bazár! a közös idősávban. A TV2-s vetélkedő azonban fokozatosan nőtt, és ahogy vége lett az RTL-es magazinműsornak, és elkezdődött a Megtörve negyedik epizódja, átvette a vezetést. A Bazár a keddi impozáns eredmények után szerdán is jól hozott, de 2,4 százalékponttal alacsonyabb értéket produkált (18,2% után 15,8%-ot), de ezzel legyőzte a török sorozatot. A Megtörve kereken 1 százalékpontot javított 18-49-ben, és 10,1%-ot hozott. Ezzel visszaállt a premier szintjére, ami továbbra sem túl fényes eredmény, azonban nem csökkent tovább és a nézettségi görbe alapján az látszik, hogy akik elkezdték nézni az aktuális részt, nem is kapcsoltak el róla.

Stohl András A Bank stúdiójában (fotó: TV2)

Ha új időpontba kerül, a Barátok közt az első napokban rendszerint gyengén teljesít, kell idő, mire a nézők átszoknak. Az RTL-es szappanopera nézettségére most emellett az alacsony felvezetés is hatással volt, ám a második napra nőni tudott másfél százalékpontot, és magabiztosan legyőzte A Bankot a közös sávban. A Barátok 10,2%-os közönségaránya 18-49-ben azonban nem számít jó eredménynek. A Bank 9%-a szintén gyenge, már a lélektani, 10%-os határt sem éri el, ám ennek ellenére le tudta győzni Stohl András vetélkedője az RTL Klub új sorozatának, a Mr. Whiskey első részét. Az akció-krimi 18-49-ben 6,5%-ot hozott, ami kifejezetten alacsony (de nem annyira mint a Magnum keddi katasztrofális 3%-a). A Mr. Whiskey szerda esti második epizódját (5%) legyőzte a Pénzt vagy éveket! (8,9%) és a Mozi+-on adott Halálos iram című film vége.

Az RTL Klub nyári műsorrendje kedden nem szerepelt jól, szerdán azonban pozitív jeleket mutatott. Nagy kérdés, hogy merre mozdul el a Megtörve, hiszen ha a török sorozat egyre magasabb nézettséget érne el, akkor az felhúzná a Barátok köztöt is. A késő esti sáv azonban ettől függetlenül egyelőre nem működik, csütörtökön viszont A mi kis falunk első évadának ismétlése lesz látható 21:45-től, ami vélhetően jobban hoz majd az amerikai sorozatoknál.

Kiemelt kép: A Megtörve két főszereplője (fotó: RTL Magyarország)