Az elmúlt hetekben olyan hazai alkotások debütáltak a mozikban a koronavírus-járvány ellenére, mint a Pesti balhé, a Patthelyzet, a Hab, a Magdolna és a Nincs parancs!, azonban ezzel még nem ért véget az idei felhozatal. Bár a Szabó Győző drogvallomása alapján készített Toxikoma végül 2021-re csúszott, de így is maradt még a premiernaptárban magyar film. 

Szeptember 24-én kerül mozikba Horvát Lili (Szerdai gyerek) második nagyjátékfilmje, a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre, amely egy mélységesen romantikus és bizsergetően rejtélyes történet egy sikeres agysebésznőről (Stork Natasa), aki New Jersey-ből visszaköltözik Budapestre, hogy a szerelme közelében lehessen. A férfi (Bodó Viktor) azonban nem jelenik meg a randevújukon, majd amikor mégis találkoznak nem ismeri fel a nőt. Ezt követően november 12-én már a Becsúszó szerelem című romantikus komédiára válthatunk majd jegyet: Nagy Viktor Oszkár (Székely derbi, Hivatal) rendezésében szerepet kap a futball, a humor, a szerelem és olyan érzékeny témák is, mint az örökbefogadás. A film főszereplői Ötvös András és Gombó Viola Lotti, de a stábot erősíti többek között Thuróczy Szabolcs, Orosz Ákos, Szabó Simon, Stefanovics Angéla, Tenki Réka és Rajkai Zoltán is. 

A sort november 19-én a négy évszakon átívelő Spirál folytatja, amely egy az elengedésről és az emberi kapcsolatokról szóló, thriller elemeket és finom humort is tartalmazó lélektani dráma lesz. Felméri Cecília (A Drakula dilemma) új projektjének főszerepében Borbély Alexandrát láthatjuk majd, de felbukkan mellette sok más színész mellett Krisztik Csaba, Kiss Diána Magdolna és Fekete Ernő is. Végül, a jelenlegi álláspont szerint az év utolsó magyar filmje a december 3-i Így vagy tökéletes lesz. Varsics Péter reklámfilm rendező első mozifilmje Csurgó Csaba (Megdönteni Hajnal Tímeát, A Tanár) forgatókönyve alapján készült és a leírások alapján rengeteg humorral és érzelemmel mesél egy ezoterikus sikerkönyvszerző (Béres Márta) és egy kiégett reklámos (Fekete Ernő) hazugságokkal és önbecsapásokkal teli kapcsolatáról. Ehhez többek között Trokán Nóra, Lengyel Tamás, Thuróczy Szabolcs, Ónodi Eszter, Elek Ferenc és Hegedűs D. Géza asszisztálnak majd. 

Kiemelt kép: A Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című film egyik jelenete (Fotó: Port.hu)