Augusztus 27-én elindul az őszi televíziós szezon, egymásnak feszül a két nagy kereskedelmi csatorna, miközben kábelfronton sem lesz unalmas a tévézők élete. A rengeteg saját gyártás mellett ugyanis számtalan új sorozat indul, és rengeteg széria tér vissza itthon, magyar szinkronnal még nem vetített epizóddal. Ezekből a premierekből válogattunk.

A VIASAT6 műsorán hétfőtől csütörtökig minden este más és más újdonság lesz látható. Hétfőn elindul a Helix, kedden az Idővonal, szerdánként új részekkel folytatódik A holnap legendái, augusztus 30-tól csütörtökönként pedig az utóbbi évek egyik legjobban várt sorozata, az Amerikai istenek kerül képernyőre 22 órától dupla részekkel. A Neil Gaiman azonos című regényéből készült misztikus fantasy főszereplője furcsábbnál furcsább emberekkel találkozik és olyan dolgokat él át, amelyek hatására már nem is tudja eldönteni, hogy amit lát, az a valóság-e, vagy az egész csak egy álom. A főbb szerepekben Ricky Whittle (Zűrös viszonyok, A visszatérők), Ian McShane (A katedrális, Trónok harca, Deadwood), Emily Browning (Kisvárosi zsaruk) és Peter Stormare (LA to vegas – A Jackpotjárat) látható.

Szeptember 4-én debütál a Dunán egy új kosztümös drámasorozat, A szálloda. A 2017-ben indult, és csupán egy évadot, összesen nyolc epizódot megélt brit széria története az 1940-es években játszódik, a helyszín pedig a fényűző Halcyon. Ebbe a szállodába érkeznek a főbejáraton a gazdag és prominens vendégek, míg a hátulról betérő főurak és politikusok arról vitatkoznak, milyen taktikát válasszon Anglia az egyre fenyegetőbben fellépő náci birodalommal szemben. A szálloda keddenként 21.25-től lesz látható a Dunán.

A szálloda (fotó: MTVA Filmfőszerkesztőség)

Ugyanezen a napon, szeptember 4-én 20 órakor az HBO is bemutat egy kosztümös brit sorozatot. A Hiúság vására William Makepeace Thackeray regényének adaptációja, mely a 19. századi angol társadalom szatirikus képét rajzolja a nézők szeme elé. A történetet már több ízben is megfilmesítették, nem csak hogy tévésorozatok, de még hangosfilm is készült belőle. A történet Becky Sharp életét követi nyomon, aki a napóleoni háborúk idején megpróbál kitörni a szegénységből, és bekerülni a felsőbb társadalmi osztály tagjai közé. A főbb szereplőket Olivia Cooke (Bates Motel – Psycho a kezdetektől), Johnny Flynn (Géniusz), Martin Clunes (Doc Martin), Suranne Jones (Doctor Foster) és Michael Palin (Monthy Python) alakítják.

Hiúság vására (fotó: HBO)

Szeptember 11-én lesz Az átkelők dupla részes premierje 21.00-kor a VIASAT3-on. A 2018 tavaszán bemutatott amerikai thrillerben egy háború által sújtott ország menekültjei egy amerikai városban keresnek menedéket. Csakhogy az ország, ahonnan az emberek érkeznek, az Egyesült Államok, a háború, amely elől menekülnek, pedig 180 év múlva tör majd ki. A történet főhőse a helyi seriff, egy szövetségi ügynök és egy, az elveszett lányát kereső édesanya. A sorozatból mindössze egy évad, tizenegy epizód készült. A főbb szereplőket Steve Zahn (Treme, Modern család, Mad Dogs), Natalie Martinez (A búra alatt, Titkok és hazugságok, APB – A milliárdos körzet) és Sandrine Holt (Kártyavár, Túszjátszma, MacGyver) alakítják.

Az átkelők (fotó: ©ABC Studios)

Szeptember 16-án pedig elindul itthon is a Bradley Cooper főszereplésével készült 2011-es Csúcshatás című film sorozatváltozata. Az azonos című széria az AXN műsorán lesz látható vasárnaponként 19 órától dupla részekkel. Az egyetlen, 22 részes évadot megélt produkció főhőse Brian Finch, egy kiégett zenész, aki megismerkedik egy rejtélyes agyserkentő droggal, mellyel agykapacitása 100%-át fel tudja használni. Az FBI pedig arra kényszeríti, hogy különleges képessége birtokában segítsen megoldani a bűneseteket. A főszerepekben Jake McDormant (Shameless – Szégyentelenek, Greek, a szövetség), Jennifer Carpentert (Dexter), Hill Harpert (CSI: New York-i helyszínelők, Doktor Murphy) és Mary Elizabeth Mastrantoniot (Nyomtalanul, Grimm, Túszjátszma) láthatjuk.

Csúcshatás (fotó: Sony)

Ezeken az új sorozatokon felül bemutatkozik még többek között a Gyilkos nap, a Battle Creek – Zsarupáros, a Gyilkos játékok, a Pedagógerek és Az utolsó ember a Földön című vígjátékok, valamint új részekkel folytatódik A mi kis falunk, az Alkalmi, a Quantico, a Fülledt utcák és a Better Call Saul is.