Az új év egy igencsak vidámnak és izgalmasnak ígérkező meseadaptációval indul: február 5-én érkezik a Hamupipőke musical film, melyben nem akármilyen nevekkel találkozhatunk majd.

Senki számára sem ismeretlen az árva Ella története, akit apja halála után gonosz mostohája nevel, vagyis inkább tart szolgasorban, míg mostohatestvérei élvezik az életet. A klasszikus mesét a legtöbben talán a Disney által készített rajzfilmből ismerjük, az eredeti történet viszont jóval korábbról, Charles Perrault tollából származik. A francia származású író a XVII. században élt és alkotott, és olyan mesék fűződnek a nevéhez, mint a Csipkerózsika, a Csizmás kandúr, a Lúdanyó meséi, a Hüvelyk Matyi vagy a Kékszakállú, melyből Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operáját írta. A Hamupipőke című meséjéből is több változat íródott az évszázadok folyamán, melyek közül a legismertebb a Grimm-testvérek átirata, amin a Disney mese is alapszik.

Az elmúlt évtizedek során rengeteg filmes adaptáció készült már Ella, az üvegcipő és a herceg történetéből, melyek közül az egyik legismertebb talán a 2015-ös alkotás, melyben Lily James és Richard Madden játszották a főszerepeket. A legújabb változat immár musical formájában fog vászonra kerülni, amit Kay Cannon írt és rendezett. Az amerikai forgatókönyvíró és filmrendező nevéhez olyan produkciók köthetők, mint a Pitch Perfect vagy a New Girl. A főszerepben ezúttal a kubai származású énekesnőt, Camila Cabellót láthatjuk majd, akit Nicholas Galitzine fog levenni a lábáról, mint a sármos herceg. A film rajtuk kívül pedig még számtalan csodás névvel kecsegtet: a vásznon feltűnik majd többek között Pierce Brosnan, Minnie Driver, John Mulaney, Missy Elliott és James Corden, aki társírója és producere is a musicalnek. A gonosz mostoha szerepében pedig a legendás Broadway művésznőt, Idina Menzelt láthatjuk majd, akit a legtöbben a Rent vagy a Wicked című Broadway musicalből ismerhetünk, de a hangja a Jégvarázsból is ismerős lehet, amiben Elsát szinkronizálta. Ha ez eddig nem lenne éppen elég izgalmas, Cabellónak és Menzelnek is hallhatók lesznek saját szerzeményei a filmben.

A produkciót 2020 februárjában kezdték el forgatni, a koronavírus-járvány miatt azonban csak szeptemberben tudták befejezni a munkákat. A Hamupipőke című musical idén február 5-én kerül mozikba. 

Kiemelt kép: Camila Cabello, Kay Cannon és Idina Menzel a Hamupipőke forgatásán (Fotó: Twitter)