December 12-én egy különleges díszbemutatóra kerül sor az Uránia Nemzeti Filmszínházban, ugyanis ismét a vásznon láthatjuk Gyöngyössy Imre és Kabay Barna Oscar-díjra jelölt filmjét, az eredetileg 1983-ban megjelent Jób lázadását, méghozzá magas felbontású, teljeskörűen felújított változatban. 

Ahogyan a neves amerikai magazin, a Variety fogalmazott az eredeti premier idején, a Jób lázadása rendkívüli emberi ábrázolása az 1943-as magyar zsidóüldözésnek: a történet szerint egy idősödő zsidó házaspár hét gyermekük eltemetése után úgy döntenek, hogy örökbe fogadnak egy keresztény kisfiút, rá szeretnék ugyanis hagyni mindazt, amit egész életükön át gyűjtöttek, csakhogy Jób tisztában van vele, hogy milyen véget szánt nekik a sors. A dráma pillanatait olyan kiváló színészek tolmácsolásában élhettük át mint Zenthe Ferenc, Temessy Hédi és Rudolf Péter. 

Az Origo információi alapján a film szín- és fényvilágát a Jób lázadásának eredeti operatőre, Szabó Gábor segítségével restaurálták, míg a hangsávoknak az eredeti mágnesszalag digitalizálása után Petényi Katalin vágó-író és Kabay Barna rendező-író bevonásával adtak új életet a hangrestaurátorok.