Az MTI közleménye szerint ismert zenészek, koncert-és fesztiválszervezők részvételével készült el a Hadd lássuk a kezeket! című húszperces riportfilm Lobenwein Norbert rendezésében, amelyben a megszólalók a járvány alatti tapasztalataikról mesélnek. 

“A szakmában mindig előjön, mikor lehet elindítani a koncerteket Magyarországon, mikor találkozhat a közönség újra kedvenceivel. Egy rövid időszakot leszámítva a zenészek több mint egy éve nem állhattak színpadon. A megszólalók az oltás mellett érvelnek, mert így indulhatnak újra biztonságban a zenei rendezvények” – jelentette ki a rendező az M1 egyik műsorában. A készítő nyilatkozata alapján a riportfilmben több mint negyvenen mondják el a véleményüket, köztük olyan előadók, mint Rúzsa Magdi, Majka, Metzker Viki, a Welhello, Lotfi Begi és az Ivan & The Parazol, valamint olyan fesztiválszervezők és vezetők, akik a Szigetért, a Telekom VOLT Fesztiválért, a Balaton Soundért, a Művészetek Völgyéért és a Budapest Parkért felelnek. 

Lobenwein Norbert bízik abban, hogy a nyáron védettségi igazolvánnyal már sok ezer ember összegyűlhet szórakozni, amire a közönségnek és a szcénának is hatalmas szüksége van: “Közös érdek, hogy újra legyenek közönség előtti élő koncertek. A kiesett időszak miatt a művészvilág szereplői közül azok is kezdenek bajba kerülni, akik a járvány előtt igazán jól éltek, nagy koncerteket adtak arénákban, fesztiválokon. A mögöttük lévő technikusok, session zenészek és mások komoly bajba kerültek”. A riportfilm alább tekinthető meg: 

Kiemelt kép: Koncerten (Fotó: Thomann)