A TV2 saját fejlesztésű, folytatásos gasztroműsora 2008-ban rajtolt el, azóta pedig számos híresség csillogtathatta meg benne létező vagy nem létező főzőtudományát. Először még a fő csatornán láthatták az érdeklődők, majd a Super TV2-re vándorolt át a show, most pedig újabb ugrás történt, ugyanis folytatódik a Hal a tortán, méghozzá a TV2 Séfen. Új részek, új háziasszony, új szereplők. 

A megújult Hal a tortán háziasszonya Gáspár Bea lesz, aki ellátja a szakácsokat jótanácsokkal, de meg is nehezíti a dolgukat. Bea a következőket nyilatkozta a lehetőségről: “A műsor háziasszonyaként nálam vásárolnak majd be a hírességek, akik nem tudják, hogy aznap éppen milyen „csavart” tartogatok a számukra, amivel megnehezítem a feladatukat. Rendkívüli módon élvezem a forgatásokat és azt, hogy híres ismerőseim néha mennyire nincsenek otthon a konyhában, ami rengeteg humor forrása lesz majd a műsorban. Persze lesznek olyanok is, akik igazi meglepetésként pazar szakácsnak bizonyulnak majd. Régóta vártam már egy ilyen jellegű tévés munkára, így nem sokat tétováztam, amikor felkértek. Két olyan műfaj találkozása ez, amiben az elmúlt húsz évem élem – a reality és gasztronómia. Napjainkban egyre inkább az utóbbi tölti ki az életem, és büszke vagyok rá, hogy már nemcsak valóságshow szereplőként emlegetik a nevemet, hanem ismerik a főzőtudásomat, a szakácskönyveimet.”

A Hal a tortán új részei november elsejétől láthatók a TV2 Séfen, az első adáshéten Gáspár Győző, Ambrus Attila, Horváth Gréta, Szögeczki ági és Papp Olivér mérkőznek meg a konyhában.

Kiemelt kép: Gáspár Bea (Fotó: TV2 Séf)