Ahogyan az Rónai Egon tévéinterjújából is kiderült, a nemrég elhunyt színésznek rengeteg terve volt 2020-ra, amelyek között nem csupán filmes és színpadi szerepek kaptak helyet, hanem a sorozatok világában is újfent elmerült volna, miután 2015-ben távozott a Jóban Rosszban szereplőgárdájából. 

A Blikk beszámolója szerint A mi kis falunk, a Drága örökösök és a Válótársak producere, Kapitány Iván egy új sorozatra kérte fel a tragikus hirtelenséggel elhunyt színészt, aki nagyon készült a szerepre, január végén forgatták volna a rejtélyes sorozat próbaepizódját: “Közeli kapcsolatban álltunk, tudtam, ha elvállalja a feladatot, akkor százszázalékos munkára számíthatunk tőle. Nem is válogattunk a szerepére, maximálisan bíztunk benne.”

Kapitány Iván – akivel Gesztesi Károly még a 2005-ös Kútfejek forgatásán barátkozott össze – elmondta, hogy nem csak ők terveztek vele, hiszen tavaly visszatért a szakma vérkeringésébe. “Egyedi karakter volt, semmivel sem összetéveszthető habitussal és humorral. Egy helyes maci, aki mindig szerethető maradt. Senki nem akarta, hogy tehetsége kihasználatlan maradjon, ezért kaptak is utána. Nemcsak mi, egy másik produkció is számolt vele, már a válogatón is túl volt.”

Kiemelt kép: Gesztesi Károly (Fotó: RAS-archív)