Minden évben elérkezik az a nap, ami egyeseknek a Bálintoké, másoknak viszont a szerelmeseké. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy párunkat csak ezen a napon kell elárasztanunk szeretetünkkel, az év minden percében meg kell becsülnünk őt, február 14. csupán ennek a kicsúcsosodása. A koronavírus-járvány idén meglehetősen beszűkíti a programlehetőségeket, mindazonáltal akadnak így is alternatívák. Ilyenek az online szerenádot adó énekesek és a filmekkel telített tévécsatornák, streaming platformok is. 

Kezdjük utóbbiakkal. Az HBO GO és a Netflix is tobzódik a romantikus tartalmakban, amik között helyet kaptak minőségi és kevésbé nívós darabok is. Ha az HBO szolgáltatását választjátok, akkor érdemes olyan filmeket választani, mint az Őrült, dilis, szerelem, a Kisasszonyok (2019), az Álom luxuskivitelben, A nő vagy az Egy esős nap New Yorkban, míg magyar címek tekintetében nem lőhettek mellé olyan alkotásokkal, mint az Apró mesék, a Testről és lélekről, valamint a Drakulics elvtárs. Nem szűkölködik a Netflix sem néznivalóban, a streaming óriás olyan filmekkel kényeztetheti a románcok kedvelőit, mint a Szólíts a neveden, a Napos oldal, A némafilmes és a Mamma Mia, míg a hazai gyártások esetében rendelkezésre áll többek között a Nyitva, a Poligamy, a Liza, a rókatündér, a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan és a BÚÉK is. Persze mindez csak töredéke a teljes felhozatalaiknak. 

Szabó Kimmel Tamás és Kerekes Vica az Apró mesék című filmben (Fotó: Port.hu)

A tévécsatornák jellemzően az unásig ismételt darabokkal támadják majd az érzékszerveiteket, így ha van kedvetek, megnézhetitek sokadszorra (vagy talán elsőre) a Büszkeség és balítélet (12:40 – Filmcafé), a Levelek Júliának (14:10 – Super TV2), Az 50 első randi (16:50 – AXN), a Barátság extrákkal (18:50 – Sony Movie Channel), a Szerelem a végzeten (19:15 – FilmCafé) és az Aludj csak, én álmodom (20:55 – Cool) című örökzöldeket, akkor nem tartunk titeket vissza, viszont lenne pár jobb tippünk. Mit szólnátok Wes Anderson illusztris szereplőgárdával megtámogatott mozijához, A Grand Budapest Hotelhez (16:25 – Paramount Channel)? Animációs filmek téren a szórakoztató A Madagaszkár pingvinjeit (17:20 – Moziverzum) és a Pókember: Irány a Pókverzumot (10:25 – FilmNow) ajánljuk, párkapcsolatok terén pedig kevés alkotás tudna többet mesélni, mint a Mielőtt felkel a nap (20:45 – Sony Max). A musicalrajongóknak a Hugh Jackman nevével fémjelzett A legnagyobb showmant (21:00 – Prime) javasoljuk, a művészetek szerelmesei Händel Acis és Galatea című operáját (21:05 – M5) és Salma Hayek Fridáját (21:00 – FilmBox), akció terén pedig a Looper (21:00 – RTL+) tűnik a legjobb választásnak.

A legnagyobb showman (Fotó: Medium.com)

Magyar opciók tekintetében nem vagyunk túlságosan elengedve, de a Hal négyesben című 1984-es tévéjáték (12:25 – M5), a Made in Hungária (18:30 – Prime) és a Megdönteni Hajnal Tímeát (23:30 – RTL II) filmek, illetve a Dalfutár (22:00 – Spektrum Home) és DTK: Elviszlek magammal (22:55 – Spektrum Home) műsorok így is kellő mértékű kikapcsolódást nyújthatnak. 

Kiemelt kép: Mielőtt felkel a nap (Fotó: Golden Age Cinema)