Már idén ősszel sor kerülhet Dézsy Zoltán új nagyjátékfilmjének, a Tíz perc múlva háromnak a bemutatására. A misztikus melodráma ötlete tavaly, a karantén alatt született, és a munkálatok gyorsan meg is kezdődtek.

A Tíz perc múlva három egy útikönyvíró történetét meséli el, aki a Balatonnál találkozik egy festőnővel, aki éppen a tihanyi apátságról készít képet. Ám a férfi rájön, hogy a készülő festményt már korábban is látta nagyszülei házában. Az általa ismert kép azonban 1938-ban készült. A rendező misztikus romantikus filmként definiálta az alkotást, amelyben nagy szerepet kap az említett idő-paradoxon megfejtése is. A filmet mindössze 15 nap alatt sikerült leforgatnia a stábnak olyan helyszíneken, mint a tihanyi sétány, a levendulamező és a Bencés Apátság. „Beleforgatok a valóságba, de természetesen engedéllyel és a személyiségi jogok tiszteletben tartásával.” – nyilatkozott Dézsy Zoltán a Filmhu-nak.

A főszerepekben Andorai Péter Krisztiánt, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Kassai Ilonát, Farkas Viktóriát és Pánovics Rajmundot láthatjuk. Dézsy Zoltán elmondása szerint főhős szerepét kifejezetten Andorai Péter Krisztiánra írta. A rendező reményei szerint a Tíz perc múlva három című alkotást először a mozikban fogja látni a közönség. Ideális esetben szeptemberi premierrel terveznek, de a produkció előtte még nyári filmfesztiválokon részt vehet.

Kiemelt kép: A Tíz perc múlva három című film forgatása (Fotó: Film.hu)