Mindig öröm, ha egy-egy hazai stúdió, csatorna vagy produkciós cég önálló tartalmat készít, akár teljesen saját kútfőből, akár egy hasonló történetet átalakítva. Erre lesz majd jó példa az RTL Magyarország következő nagy dobása, a Mellékhatás, amelynek színészi gárdája és a története is érdeklődésre ad okot. A széria többek között a manapság egyik leginkább szőnyeg alá söpört tabutémát is feszegetni fogja, nevezetesen a béranyaságot.

A Mellékhatás (nem összekeverendő Steven Soderbergh Mellékhatások című filmjével) az RTL Magyarország első saját fejlesztésű heti sorozata, ami műfaját tekintve leginkább a thrillerek közé sorolandó. Főhősünk Zoltán (Adorjáni Bálint) egy fiatal és egyben nagyon is sikeres orvos, aki egyszer műhibát vét. Ez a véletlen, de tragikus eset akkora nyomot hagy benne, hogy mindent elkezd megkérdőjelezni maga körül, szüntelen fél az imidzsének lerombolásától, amik pedig veszélyes eseményeket vonnak maguk után. Zoltán élete mellett mindennek kihatása van feleségére, Bertára (Borbély Alexandra), aki szüntelen a családjának akar megfelelni, és Annára (Sztarenki Dóra) is, aki béranyának áll, holott egyenesen retteg ettől.

A Mellékhatás kereken tíz epizódot fog számlálni, a premierje pedig április 4-re, szombatra esik, este 21 órától lesz látható. Az RTL Most+-on viszont már március 28-tól elérhetővé válik az első rész, és a többi epizód is mindig egy héttel előbb kerül fel erre az internetes platformra.

Kiemelt kép: Borbély Alexandra és Adorjáni Bálint (Fotó: RTL Magyarország/Nánási Pál)