Számos csatorna készül a koronavírus-járvány miatti karanténnal kapcsolatos szórakoztató tartalmakkal, az RTL Klub például tehetségkutatót tart Made in Karantén címmel, a TV2 pedig doku-reality-t indított #maradjotthon névvel (egyébként emiatt került le a képernyőről A Tanár 3. évada és az Apatigris is egy epizód után). 

Az RTL Magyarország több műsorral is igyekszik megszólítani a nézőket, amelyek közül az egyik A mi kis falunk készítőinek legújabb vicces sorozata, a Segítség! Itthon vagyok!, amely a #maradjotthonnal ellentétben nem a jelenlegi helyzet drámai oldalára fókuszál, hanem épp hogy mulatságos módon oldani szeretné azt. A magyar sitcom olyan emberekre koncentrál, akiknek az életét valamilyen módon befolyásolta a járvány, akiknek a modern technológiát segítségül hívva kell tartaniuk másokkal a kapcsolatot. A hivatalos közlemény szerint “a történetben egymás melletti, párhuzamos, de valamilyen módon egymással kapcsolatban lévő szálakon keresztül ismerjük meg a szereplők történeteit”.

 

A sorozat karaktereit ismert és kedvelt színészek alakítják, így szerepel benne Zsurzs Kati, Csuja Imre, Kerekes József, Nagy-Kálózy Eszter, Debreczeny Csaba, Kovács Panka, Fehér Tibor, Tóth Ildikó, Lengyel Tamás, Pokorny Lia, Hevér Gábor, Bata Éva, Kakasy Dóra, Haumann Máté, Erdélyi Tímea, Nagy Sándor, Mihályfi Balázs, Martinovics Dorina és Szatori Dávid. A Segítség! Itthon vagyok! április 19-én, vasárnap, 19:15-kor rajtol el az RTL Klubon. 

Kiemelt kép: Csuja Imre és Zsurzs Kati (Fotó: RTL Klub)