Sokat kellett várni rá, de hamarosan végre mozikba kerül Kocsis Ágnes legújabb nagyjátékfilmje, az Éden, amelynek világpremierje tavaly volt a nívós Rotterdam Nemzetközi Filmfesztiválon, ahol zajos sikert aratott. A hazai nézőknek azonban több mint egy évet kellett várnia arra, hogy a vásznon láthassák a direkt oda megálmodott, lélegzetelállító képi és hangi világú alkotást.

A magyar-román-belga koprodukcióban készült mű egy különös szerelmi történetet mesél el, a főszerepben egy harmincas évei végén járó nővel, aki mindenre allergiás, ami a modern világgal jár, ezért elszigetelte magát a világtól. „Az érdekelt, hogy mit tesz az emberrel a teljes izoláció, a valódi szeretet hiánya, illetve, hogy milyen hatással van az emberi kapcsolatainkra az, hogy tönkre tesszük a természetet, az élőhelyünket, a Földet.” – mondta a film rendezője, Kocsis Ágnes. A film dermesztő pontossággal vetítette előre a járvánnyal kapcsolatos világméretű változásokat.

Az Éden című film május 27-től megtekinthető a mozikban. A főszerepben az Arany Aréna-díjas horvát színésznőt, Lana Barić-t láthatjuk, az oldalán Daan Stuyven belga rocksztárral. További szereplők: Bocskor Salló Lóránt, Katona László, Török-Illyés Orsolya, Keszég László, Friedenthal Zoltán, Németh Gábor, Kistamás László, Thuróczy Szabolcs, Adorjáni Bálint, Kembe Sorel, és Gattyán Lili.

Kiemelt kép: Részlet az Éden című filmből (Fotó: Mythberg Films)