Három évvel azután, hogy kiszállt A szultána című kosztümös, történelmi drámasorozatból, Beren Saat idén december végén visszatér a képernyőre. A népszerű és bájos, Törökországban és Magyarországon is egyaránt kedvelt színésznőt legelőször a Tiltott szerelemben láthatta a magyar közönség, majd a Fatmagül és A bosszú főszerepében is megcsillogtatta tehetségét. 2016 óta azonban nem csak a sorozatok, hanem a filmezés világától is visszavonult, ezért is tartja izgalomban a török szériák rajongóit Saat legújabb munkája. A visszatérése több szempontból is különleges: az érdekfeszítő történet alapját Sengül Boybas A világ ébredése című regénye adta, Saat partnerei pedig a Megtört szívekből, a Szulejmánból és A szultánából is ismert neves színészek voltak.

Pillanatkép az Atiye ajándéka című sorozatból (fotó: Netflix)

Az Atiye ajándéka (Atiye) címet viselő dráma főhősnője egy fiatal festőnő, Atiye, aki egyszerű körülmények között, de boldogságban éli mindennapjait családjával és szerelmével, Ozannal közösen. Látszólag semmi sem zavarhatja meg az idilli állapotokat… ám egyik nap, a Göbeklitepénél található ősi templom romjainál végzett ásatáson olyan misztikus jelekre bukkanak a régészek, amelyek rejtélyes módon kapcsolatban állnak Aityével. A festőnőt annyira meglepi mindez, hogy elhatározza, kinyomozza, milyen kapcsolat lehet saját múltja és az ősi templom között, arra viszont gondolni sem mer, hogy amit talál, annak hatására fenekestül felfordul majd az élete. Múlt és jövő, a szellem és a való világ végérvényesen összekeveredik.

Az Atiye ajándéka december 27-én debütál a Netflixen világszerte, így hazánkban is elérhető lesz az online felületen. Beren Saat mellett olyan ismert színészeket is láthatunk a sorozatban mint Mehmet Günsür (Szulejmán/Musztafa), Metin Akdülger (A szultána/Murad) és Civan Canova (Megtört szívek/Rahmi, Fatmagül/Kadir). Azt egyelőre nem tudni, hogy felirattal vagy egyből magyar szinkronnal érkezik-e meg a hazai Netflixre az amerikai streamingszolgáltató újabb török produkciója.

Jasinka Ádám írása

Kiemelt kép: Pillanatkép az Atiye ajándéka című sorozatból (fotó: Netflix)