A járványhelyzet következtében olyan döntést hozott nemrég a Warner Bros., ami komoly hatással lehet a mozizásra és akár át is formálhatja a jövőben a filmgyártást. A vállalat ugyanis az összes 2021-es filmjét egyszerre fogja bemutatni a mozikban és streamingen egyaránt, utóbbi felületeként a saját szolgáltatásuk, az HBO Max szolgál majd. Ez többek között olyan filmeket érint, mint a Mátrix 4, a Dűne, a The Suicide Squad, a Godzilla vs. Kong, a Mortal Kombat, a Tom & Jerry, a King Richard, a The Many Saints of Newark, az In the Heights és a Space Jam: A New Legacy. 

Ez azért különösen fontos lépés, mivel eddig az úgynevezett megjelenési ablak megkerülhetetlen volt, azaz a mozis és digitális premier között el kellett telnie bizonyos időnek (ez körülbelül 3-4 hónap volt), viszont így lényegében megszűnik ez az időszak – legalábbis a Warner Bros. számára. Fontos hozzátenni, hogy ez kizárólag az Egyesült Államokra érvényes, illetve az is lényeges információ, hogy a stúdió vezetői szerint ez a terv csupán a 2021-es évre szól a koronavírus-járványhoz való alkalmazkodás miatt, 2022-ben nem garantált a stratégia folytatása. 

Ami viszont számunkra sokkal fontosabb, hogy Andy Forssell, az HBO Max Global vezetője a Web Summit konferencia egyik beszélgetése alkalmával bejelentette: 2021 második felében megkezdődik az HBO európai streaming szolgáltatásainak HBO Max-ra való átállása, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy az HBO GO továbbfejlődik, átalakul. Ennek köszönhetően viszont könnyen lehet, hogy jövőre már mi is az otthonunk kényelméből élvezhetjük majd az említett filmeket egy előfizetésért cserébe.

Kiemelt kép: HBO Max (Fotó: FanSided)