Majdnem napra pontosan három évvel ezelőtt, 2016 augusztusában debütált a Dunán M.C. Beaton Magyarországon is rendkívül népszerű regénysorozatából, az Agatha Raisin-kötetekből készült tévésorozat. A másfélórás tévéfilmből és a nyolc epizódból álló első szezon folytatására sokat kellett várnia a brit rajongóknak, ugyanis az Ashley Jensen főszereplésével forgatott humoros krimi 2018 év végén tért vissza meglepően kevés, mindösszesen csak öt új epizóddal. A sorozat magyar nézőinek még többet kellett várnia, de hamarosan szinkronosan is élvezhetik a vidékre költözött, kotnyeles egykori reklámügynök, Agatha Raisin újabb nyomozásait.

Jelenetkép az Agatha Raisin című sorozatból (fotó: MTVA Filmfőszerkesztőség)

A sorozat második szezonja július 15-én indul a Dunán, és hétfőnként 20:35-kor lesz látható. Az új évad öt részben összesen három regényt dolgoz fel. Az első dupla epizód A boszorkányos borbély címet viseli. A története szerint Agatha Raisin csalódottan tér vissza Ciprusról, ahová élete szerelmét követte. Szingli barátaival együtt megfogadják, hogy többé nem foglalkoznak a férfiakkal. Ezután ellátogat egy fodrász szalonba, Eveshambe, ahol megismerkedik a Jonny Shawpart nevű elbűvölő hajszobrásszal, aki nyomban randira hívja. Agatha nem mond nemet, ám ez a boszorkányos borbély sötét titkokat rejteget. Agathának hamarosan újabb gyilkosság ügyében kell nyomoznia, Jonnyt ugyanis nem sokkal később megmérgezik.

Ezt követően szintén két részben az Agatha Raisin és a tünékeny tündérek című kötetet mesélik el, a fináléban, ami egy epizódos lesz, az Agatha Raisin és a kívánatos káplán története kerül terítékre. A sorozat fő szerepeiben továbbra is Ashley Jensen (Agatha Raisin), Mathew Horne (Roy Silver), Katy Wix (Gemma Simpson), Lucy Liemann (Sarah Bloxby) és Jason Merrells (Charles Fraith) lesz látható.

Kiemelt kép: Ashley Jensen, az Agatha Raisin címszereplője (fotó: MTVA Filmfőszerkesztőség)