Magyarországon a FilmBox Plus műsorán lesz újra látható szeptember 5-től, csütörtökönként 21 órakor a Luther alkotójának vadonatúj krimisorozata, a Gyilkos nap. Neil Cross nem csak ötletgazdája a szériának, ő maga is írta meg a hat, egyenként egyórás epizódot, melyben két nyomozó versenyt fut az idővel. Első közös nyomozásuk során ugyanis rábukkannak olyan titkos iratokra, amelyek arról tanúskodnak, hogy a világra öt év múlva a biztos pusztulás vár. Bár ki nem állhatják egymást, nem is bíznak a másikban, a felfedezésük után kénytelenek szorosan együttműködni, főként azért, mert a brit kormány mindenáron el akarja tussolni az ügyet. Főhőseinknek pedig menekülnie kell.

“Hicksnek és Renkonak minden találékonyságukra szükségük van, hogy a macska-egér harcot élve ússzák meg, mindeközben pedig szeretteik életét is meg kell védeniük. Az információk végül kiszivárognak, és bár magasabb körökből mindent elkövetnek, hogy légből kapott híreszteléseknek bélyegezzék azokat; az internet eldugott bugyraiban felkapják a témát. Sorra egymás után merészkednek elő az alvilág kétes alakjai, és a nyomozó párosra vár a feladat, hogy megfékezzék őket. De vajon nem értékelődik-e át az igazságszolgáltatás fogalma a világvége árnyékában?” – írják a hivatalos ismertetőben.

A Gyilkos nap két főszereplőjét Jim Sturgess (Felhőatlasz, Közel az ellenséghez) és Agyness Deny (A titánok harca, A fehér király) alakítják.

Frissítés: A sorozat hazai premierje 2018. év végén volt a FilmBox Premiumon. 

Kiemelt kép: A Gyilkos nap főszereplői (fotó: FilmBox)