Hazai idő szerint április 26-án, hétfőn, hajnali 02:00-kor veszi kezdetét az idei Oscar-díjátadó, amelyet a magyar nézők ismételten a Moziverzum csatornán keresztül követhetnek majd figyelemmel. A gálát kísérő élő adás házigazdái Lékai-Kiss Ramóna és Till Attila lesznek, akikhez már előző este, azaz április 25-án, vasárnap 23:45-től érkeznek majd a vendégek és szakértők, hogy az esélyeket latolgassák.

A SorozatWiki információi szerint a meghívottak között van többek között a Rofusz Ferenc (aki 40 évvel ezelőtt első magyar rendezőként elnyerte a filmvilág legrangosabb elismerését), Zányi Tamás (az Oscar-díjas Saul fia hangmérnöke), Muhi András (az Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről producere) és Szöllőskei Gábor (a VOX mozimagazin főszerkesztő-helyettese).

Az idei Oscar-gálával mi is kiemelten foglalkoztunk: a jelöltek listája mellett a “Vörös szőnyegen az Oscar-jelöltjei” cikksorozatunkban is, ennek keretében pedig olvashattatok nálunk a Pieces of a Womanről, a Kollektíváról és A nomádok földjéről is.

Kiemelt kép: Oscar-szobrok (Fotó: Femina)