A kihívások, az autóversenyek és a sportok szerelmeseinek legnagyobb örömére az RTL Klub 2020-ban is műsorára tűzi a világhírű Dakar Rally-t, ráadásul a versenynapok történéseit az állandó napi összefoglalók mellett egy vadonatúj díszlettel rendelkező stúdióban vendégek (például néhány alkalommal Szujó Zoltán) és Dakar legendák (mint a 14 versenyen résztvevő Szalay Balázs) követik majd nyomon esténként. 

Temérdek afrikai és dél-amerikai futam után maga a verseny is helyszínt vált, ugyanis Szaúd-Arábiába költözik a világ legismertebb tereprally-ja, a kíméletlen sivatagban január 5-től 12 versenynapon és egy pihenőnapon keresztül mérik majd össze tudásukat és akaraterejüket a versenyzők. Ha ez még nem lenne elég különleges, akkor a megmérettetés szenzációját emeli az a tény is, hogy a tavalyi győztes csapathoz csatlakozik a Forma-1 kétszeres világbajnoka, Fernando Alonso is, hogy életében először belekóstoljon a Dakarba.

Összesen 147 motor, 23 quad, 85 autó, 44 SSV és 46 kamion vág majd neki a 7500 kilométeres távnak, az eseményeket pedig a nemzetközi tévés stáb 3 helikopterrel, 20 terepjáróval, 15 kamerával és 20 kamionnyi felszereléssel rögzíti majd, hogy minden nap késő este, január 4. és 19. között megtekinthessük a Dakar Rally összefoglalóit. 

Kiemelt kép: A MINI Dakarra szánt autója és csapata (Fotó: Flavian Duhamel/Red Bull Content Pool)