Sissi (vagy Sisi) már életében megihlette a művészeket, a halála óta eltelt mintegy 120 évben pedig számtalan könyv, film és sorozat állított emléket Kelet-Európa egyik legkedveltebb királynéjének. A mozgóképes alkotások közül azonban minden kétséget kizáróan az 1950-es évek végén készült tévéfilmek a legismertebbek és legsikeresebbek. A Sissi, Az ifjú császárné és a Sorsdöntő évek címet viselő filmek a mai napig több százezer embert képesek a képernyők elé ültetni és olyan szerves részei a karácsonyi ünnepi időszaknak mint a Reszkessetek, betörők!

Idén azonban egyik tévécsatorna sem tűzi műsorára Magyarországon az ikonikus romantikus filmeket. A Sissi első, második és harmadik részét az elmúlt években a Duna Televízión láthatták a nézők, ebben az évben viszont a köztelevízió egyik adóján sem sugározzák majd a filmeket – tudta meg a Műsorvízió az MTVA Sajtóosztályától. Mivel a korábbi esztendőkben a Duna (és az egykori főadó, az M1) mellett a ma már Sony Max-ként ismert AXN White is vetítette a filmeket, megkerestük a csatornát üzemeltető Sony Pictures Television CE sajtóosztályát is, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy 2019 karácsonyán náluk sem lesz műsoron a Sissi.

A Romy Schneider és Karlheinz Böhm főszereplévésel készült három tévéfilm hosszú idő után most először nem lesz része a magyar karácsonyi, ünnepi műsorkínálatnak.