A Veszprém-Balaton Filmpiknik egy teljesen új filmfesztiválnak tudható be, aminek központi témája a magyar alkotások előtérbe kerülése. Az esemény programigazgatója, Muszatics Péter külön ki is emelte, hogy a Filmpiknik lényege, hogy “néhány napig a magyar filmet ünnepeljük a magyar tenger mellett“. A minap pedig a látható összes magyar filmről lerántották a leplet.

A hivatalos Filmpiknik.hu oldalán tekinthető meg a fesztiválra bekerült magyar mozik listája, köztük olyan sikeres és akár díjakkal is kitüntetett alkotásokkal, mint az Akik maradtak, a Drakulics elvtárs, az Apró mesék, a FOMO, a Valan: Az angyalok völgye, az Egy másik életben, a Foglyok vagy éppen a Guerilla. Ezek mellett két premierre is időt szakíthatunk, ha leutazunk a Balatonhoz, cím szerint a Katonazenére és a Magdolnára. De a felsoroltakon kívül befizethetünk az Alvilág tévésorozatra vagy éppen számtalan másik dokumentumfilmre is.

A Veszprém-Balaton Filmpiknik most szeptember 3. és 5. között kerül megrendezésre két nagy városban, öt helyszínen, ahol is közel 40 filmet tekinthetünk majd meg.

Kiemelt kép: Veszprém-Balaton Filmpiknik (Fotó: Veszpreminfo.hu)