Az HBO Magyarország sajtóközleménye szerint A besúgó című saját gyártású sorozatuk forgatása hamarosan a végéhez ér, ezért elérkezettnek látták az időt arra, hogy megismertessék velünk a széria színészeit. A szereplőgárdában egyaránt helyet kaptak ifjú tehetségek és igazi legendák is.

A besúgó 1985-ben játszódik, amikor a kommunista Magyarország a politikai változások küszöbére lép. A középpontban egy húszéves srác, Geri (Váradi Gergely) áll, aki Budapestre költözik, hogy a Gazdaságtudományi Egyetemen tanuljon. Lelkesedésétől hajtva a kollégiumi élete első napján csatlakozik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz, akik tüntetéseket szerveznek a kommunista rendszer ellen. A csoportot egy karizmatikus fiatal diák, Száva Zsolt (Patkós Márton) vezeti, akivel rövid időn belül a legjobb barátokká válnak. Csakhogy Gerinek van egy komoly titka: az Állambiztonság besúgója, és meg van kötve a keze, ugyanis a súlyos beteg öccse csak az állam által biztosított gyógyszerrel maradhat életben. 

A sorozatban olyan feltörekvő titánok szerepelnek, mint Váradi Gergely (Guerilla, Fekete kecske), Patkós Márton (Napszállta, Kincsem), Szász Júlia (Seveled, Bátrak földje), Szőke Abigél (Akik maradtak), Lengyel Benjámin (Űrpiknik, Szép csendben), Varga Ádám (A Tanár, Alvilág, Viharsarok), Hermányi Mariann (Toxikoma), Borbély Richárd (Korhatáros szerelem, Mintaapák), Márkus Luca (Egynyári kaland, Drága örökösök) és Vas Judit Gigi. 

Nem lesz hiány jól ismert művészekből sem, hiszen a fiatal bandát olyan tapasztalt színészek egészítik ki, mint Thuróczy Szabolcs (Aranyélet, Drakulics elvtárs, Becsúszó szerelem), Mácsai Pál (Terápia, Testről és lélekről), Funtek Frigyes (A nagyenyedi két fűzfa, Eszmélés, Randevú Budapesten), Ördög Tamás (Malom a pokolban, Köd), Radnay Csilla (Nyitva), Szabó Simon (Megdönteni Hajnal Tímeát), Gyabronka József (Lajkó – Cigány az űrben, Kincsem), Znamenák István (Aranyélet, Terápia, Drakulics elvtárs) és Hajdú Szabolcs (Ernelláék Farkaséknál). 

Kiemelt kép: A besúgó sorozat ifjú színészei (Fotó: HBO)