A szeptemberi, igencsak termetes és színes-szagos filmes lista után az HBO októberre sem fog lelassítani: számtalan izgalmas, szívszorító és nem mellesleg félelmetes alkotással várhatjuk a falevelek lehullását. A számtalan klasszikus mellett Jane Austen, Jack London és a horrorzseni, Stephen King történetei is napvilágot látnak majd idén ősszel az HBO GO-n.

A leginkább meglepő hír az októberi filmes felhozatal kapcsán egyértelműen az, hogy Eva Green filozófiai kérdéseket is feszegető űrutazásos drámája, az Ígérem, hogy visszatérek is elérhető lesz a napokban. A film egyébiránt a mozikban is látható, és a bemutató után kerül fel a digitális könyvtárba október 10-én. Láthatjuk majd 4-től Harrison Ford új kalandfilmjét, A vadon hívó szavát (Jack London regénye nyomán), sőt a tavalyi nagysikerű romantikus dráma, a Kisasszonyok is felkerül október 11-én. Ha egy kis horrorra vágyunk, akkor az Árok (okt. 18.), A vágyak szigete (okt. 18.) vagy éppen az AZ: Második fejezet (okt. 25.) filmek felé érdemes kacsintgatnunk.

Ezek mellett a Paradise Hills (okt. 2.), az Egy kivételes barát (okt. 3.), Az asszisztens (okt. 25.) alkotásokra is érdemes odafigyelni – csakúgy mint a rengeteg-rengeteg klasszikus filmre is (a Szuper Haver, a Constantine: A démonvadász, az Éjféli expressz, a Meglógtam a Ferrarival, valamint a Zodiákus is színesíteni fogják az őszi felhozatalt).

Kiemelt kép: Bill Skarsgård – AZ: Második fejezet (Fotó: Empire)