Most vasárnap 19 órától kezdetét veszi a TV2 legújabb szórakoztató showműsora, a Nicsak, ki vagyok? – A rejtélyek színpada, Till Attila vezetésével, amely nem titkoltan a konkurens csatornán futó Álarcos énekes riválisaként szolgál. 

A műsor eredeti ötlete Romániából származik, ahol 2011 óta fut sikeresen Mysteries in Spotlight címmel a beöltözős verseny. A TV2 tavaly egy nemzetközi televíziós műsorvásáron figyelt fel erre a formátumra, a rendezvény után rögtön bele is fogtak a magyar struktúra kialakításába. Az élő showkban két sztárcsapat – Ábel Anita, Ganxsta Zolee, Kajdi Csaba, valamint Majka, Hajós András és Judy – versenyez egymással a Nicsak, ki vagyok? trófeájáért. Minden adásban négy maszkos fog énekelni, akik lehetnek színészek, énekesek vagy sportolók, mindegyikük három dallal készül, ám nem mind fogja tudni mindhárom produkcióját előadni. Minden körben tippelnek a sztárcsapatok, hogy szerintük ki rejtőzik a jelmez alatt, majd a nézőknek kell szavazniuk, hogy a tippek közül melyiket gondolják helyesnek. Amelyik tippre, vagyis maszkosra a legtöbb szavazat érkezik, őt leplezik le, és ha valamelyik csapatnak jók voltak a megérzései, ők kapják a pontot.

Till Attila a Nicsak, ki vagyok sajtótájékoztatóján (Fotó: Kunos Attila)

A február 13-án tartott sajtótájékoztatón Németh Ádám, a műsor kreatív producere elárulta, hogy a résztvevők kilétét senki előtt nem fedték fel, csupán a tíz emberből álló belsős csapat tudja a mai napig, hogy kiket rejthetnek a maszkok. A tárgyalásokat és a próbákat is külső helyszíneken bonyolították le, illetve az élő adások alkalmával is szigorúan elszeparált helyen fognak készülni a fellépők. A sajtóeseményen ezen kívül bemutattak két jelmezt is, amelyeket az első adás folyamán már a nézők is láthatnak majd. A két maskara egészen eltérő stílusú, az egyik modern, szinte már elegáns bagoly, míg a másik a hatalmas kék szőrlény, amely akár egy gyerekjáték is lehetne. Ez is mutatja, hogy mennyire sokszínű és látványos lesz a műsor, amit még a folyamatosan változó színpaddal is megspékeltek a készítők.

A Nicsak, ki vagyok két sztárcsapatának tagjai Fotó: Kunos Attila)

A szórakoztatás garantált lesz mind a műsorvezető, mind a sztárcsapatok részéről is, hiszen a műsor részét fogja képezni egy elég erős talk show komponens is, amely az ígéretek szerint hétről hétre újra a televízió képernyője elé szegezi majd a nézőket.

Kiemelt kép: Till Attila a Nicsak, ki vagyok? színpadán (Fotó: Kunos Attila)