Az RTL Klub idén év elején indította el vadonatúj napi sorozatát, a Drága örökösöket. A történet középpontjában a Szappanos család áll, akik hosszú idő után térnek vissza a szülői házba – ám nem éppen példamutató jószándékból. A gyerekek nemrég elhunyt édesapjuk végakarata szerint ugyanis csak abban az esetben kapják meg az örökségüket, ha egy éven keresztül Ökörapátiban élnek. Máskülönben a tetemes vagyon a falura és annak lakóira száll. Ezzel megkezdődik a família és a falusiak küzdelme Kálmán bácsi (Koltai Róbert) örökségéért.

A sorozat első részei kimagasló nézettséget értek el, és a folytatás is hasonlóan jó eredményeket hozott mintegy 81 epizódon át. Az első évad idén áprilisban ért véget, és a rajongóknak nem kellett sokat várniuk a folytatásra, mivel az RTL Klub már az őszi szezon előtt, augusztusban elindította az új etapot, amely jelenleg is látható a csatornán. A Drága örökösök pedig két és fél hónapja uralja a hétköznap estéket, epizódonként 700 ezren követik figyelemmel az Ökörapátiban folyó kalandokat. Hamarosan azonban az új szezon is befejeződik, jóval hamarabb, mint az első.

Pillanatkép a Drága örökösök második évadából (fotó: RTL Magyarország)

A Drága örökösök második évfolyama összesen 61 epizódot foglal magába, a finálé pedig november 8-án 20:05-kor lesz látható az RTL Klubon. A Kincs, ami van címet viselő rész leírása szerint “a kerítés mögé valami nagyon rejtélyes dolog kerül, mindenki kíváncsi rá, mi lehet az… Mónika megszerzi Kristóftól, amit akart, Krisztián áskálódik, Renátó pedig megbánja bűneit. Az ügyvédnő újra Ökörapátiba látogat egy videóval, amiből fény derül egy nagy titokra Kálmánról…” A vélhetően minden korábbinál izgalmasabb epizód után pár hónapos szünet következik a sorozat vetítésében, a folytatás, azaz a harmadik évad azonban már biztosan elkészül, erről szeptemberben megjelent cikkünkben is olvashattatok.

Kiemelt kép: Pillanatkép a Drága örökösök második évadából (fotó: RTL Magyarország)