A TV2 egy héttel megelőzve az RTL Klubot, szeptember eleje helyett már augusztus utolsó hetében elindította őszi műsorait. A szezon első nagy durranásait egy hónap után azonban mindkét csatorna újakra cseréli, a TV2 pedig most is előbb lép mint a riválisa. Miközben náluk már október 7-én bemutatkoznak az újabb produkciók, az RTL Klub friss őszi kínálatával október 14-től találkozhatnak a nézők.

Jelenet a Drága örökösökből (fotó: RTL Magyarország)

A délutáni felhozatal változatlan marad, az Elif – A szeretet útján (16:00) című török sorozatot továbbra is a Barátok közt (17:10) országos premier epizódjai követik majd. A Híradó (18:00) és a Fókusz (18:55) is a szokott időben fog kezdődni, ellenben a Drága örökösök, a csatorna nagy sikerű napi falus sorozata picivel korábban, 20 óra helyett már 19:50-től látható lesz. Az egyik legfontosabb változás az RTL Klubon, hogy véget ér a Love Island című párkereső műsor, amely minden nap látható volt. A produkció helyére érkezik meg október 14-én a Nyerő Páros harmadik évada, amiből hétköznap esténként, 21:05-kor kerülnek majd képernyőre az új adások.

Szombatonként 20 órától, akárcsak tavaly, A mi kis falunkat az X-Faktor váltja, amely ebben az évadban is számos újdonságot tartogat a tévézők számára. Vasárnaponként továbbra is látható lesz a Házasodna a Gazda (18:50) és a Jófiúk (20:10) című, rendőrőkről szóló magyar vígjátéksorozat, amely azonban két alkalommal, az X-Faktor Tábora és Mentor háza alatt rövid szünetre vonul majd.

Kiemelt kép: Az X-Faktor 2019 zsűrije (fotó: RTL Magyarország)