Miközben a TV2-n már augusztus 26. az őszi műsorrend van érvényben, az RTL Klub csak szombaton izzítja be a rakétákat, ám “hivatalosan” hétfőn lép érvénybe az új struktúra. A csatorna őszének egyik meghatározó produkciója a vadonatúj párkereső reality, a Love Island lesz, mely nem csak hétköznap esténként, hanem hétvégente is látható lesz. A műsor miatt az RTL Klub, valamint a kábelcsatornák kínálatában is jelentős változások lesznek. Összeszedtük a legfontosabbakat.

Barátok közt, ezúttal délutánonként is

Szeptember 2-tól mondhatni történelmi változás jön a Barátok közt vetítési rendjében. A több mint húszéves szappanopera új részeit eddig mindig este tűzte képernyőre először a csatorna, majd ezeket később, változó időpontban megismételték. A jövő héttől azonban az első vetítés már nem este, hanem késő délután kezdődik. A Barátok közt premier részeit ugyanis először 17:10-kor tűzi képernyőre az RTL Klub. Persze a főműsoridő sem marad a Berényiék nélkül, a Love Island adásai után, 22:25-kor megismétlik a sorozat aznapi epizódjait.

Szőke Zoltán (balra) a Barátok köztben (fotó: RTL Magyarország)

Megfogyva bár, de Megtörve nem

Azzal, hogy a Barátok közt megjelenik a délutáni műsorkínálatban, átalakulnak az RTL Híradó előtti sávok. Az elmúlt hetekben hétköznap 16:45-kor jelentkező török akció-krimi, a frissen díjnyertes Megtörve szeptember 2-tól ismét új időpontba kerül, és ezúttal még korábban, 14:45-től lesz látható. A változás érinti a másik török produkciót is, az Elif – A szeretet útján jövő héttől közel harminc perccel később, kereken 16 órakor kezdődik majd.

Ezek a délutáni változások nem érintik az esti műsorokat, a Híradó (18:00), a Fókusz (18:55) és a Drága örökösök (19:55) is a szokott időben kerül adásba az RTL Klubon.

Jelenet a Megtörve című sorozatból (fotó: RTL Magyarország)

Éjjel-Nappal Showder Klub

A Love Island indulása nem csak az RTL Klub műsorrendjét alakítja át, hanem hatással lett a médiacég legfiatalabb kábeladójának, az RTL2-nek az estéire is. Az Éjjel-Nappal Budapest, amely idén februárban került öt év után a főadóról kábelcsatornára, eddig minden nap 21:30-kor jelentkezett új részekkel. Szeptember 2-tól kezdve azonban két és fél órával korábbi időpontba kerül, és a nézők már 19 órától láthatják a budapesti fiatalok életéről szóló produkciót. Erre a váltásra azért lehetett szükség, mivel a Love Island (melynek műsorvezetője az Éjjel-Nappal Budapest egyik alapszereplője, Lali) vélhetően ugyanazt a nézői réteget szólítja meg, így az RTL nem csinál vadonatúj műsorának házon belül konkurenciát.

Az Éjjel-Nappal Budapest után 20:15-kor a Showder Klub kezdődik majd szeptember 2-tól, ám nem csak egy, hanem három adást is képernyőre tűznek a stand-up-comedy show-ból, amely így minden hétköznap este triplázva jelentkezik majd. Aki lemaradna az ÉNB legfrissebb részéről, az vagy megnézheti a késő esti ismétlést 23:30-kor, vagy bepótolhatja az epizódot az RTL Moston, ahol júliusban pont ez a széria volt a legnézettebb produkció.

Joe, az Éjjel-Nappal Budapest egyik főszereplője (fotó: RTL Magyarország)

A retró vonzásában

Szeptember 3-tól az RTL Goldon tér vissza a magyar képernyőkre Kivanc Tatlitug, a Megtörve férfi főszereplőjének legelső sorozata, az Igazgyöngy. A minden hétköznap 21 órától két-két résszel jelentkező török drámasorozat egykoron a VIASAT3 műsorán volt látható. A Szulejmán ismétlésének helyére érkező széria most először lesz látható az RTL Magyarország valamely csatornáján. A közel 15 éves sorozat főhőse egy fiatal férfi, aki egy szörnyű balesetben elveszíti szerelmét. A gyász teljesen összetöri a férfit, ráadásul vasakaratú nagyapja úgy dönt, kiházasítja unokáját, a választottja pedig egy szegény családból származú lány, a férfi gyerekkori ismerőse, Gyöngy lett…

Az Igazgyöngy főszereplői (fotó: RTL Magyarország)

Valami új…

Az RTL Klub őszi műsorrendjének legmeghatározótt eleme ugyan a Love Island, de nem ez lesz az egyedüli újdonság. Már augusztus 31-én elindul A mi kis falunk negyedik évada, amely minden szombaton 20 órakor lesz látható. Szeptember 1-től kezdve vasárnap esténként pedig a Házasodna a Gazda (19:00) hosszú szünet után visszatérő új szezonja kerül képernyőre, melyet egy vadonatúj saját gyártású sorozat, a botcsinálta rendőrőkről szóló Jófiúk (20:10) követ majd. Ezek mellett pedig a Coolon elindul a Cobra 11 soron következő, 23. etapjának vetítése, amelyből minden hétköznap délután kettő új részt is láthatnak a tévézők.