Az idei nyári tévés szezon jóval mozgalmasabbra sikeredett, mint azt előzetesen bárki gondolta volna. Mind az RTL Klub, mind a TV2 többször is megváltoztatta az esti, illetve a délutáni műsorkínálatát, a nézettségi versenyben pedig hol az egyik, hol a másik médiavállalat kerekedett felül. Az elmúlt hetekben, amióta napi sorozatként sugározzák A mi kis falunkat, hatalmasra növelte előnyét a reklámozóknak fontos 18-49 éves nézők körében az RTL Klub, és a TV2 idei sikerműsora, a Bezár a bazár! nem tudja már megismételni a május-júniusi számait, az Áll az alku pedig gyengén teljesít ebben a korcsoportban.

Bezár a bazár! és Áll az alku (fotók: TV2)

A TV2 jelenlegi, nyári kínálata július 15-e óta van érvényben, de fél hónap után módosít is rajta a csatorna. Augusztus 5-től kezdve minden esti műsort érintő változtatásra kerül sor: a Bezár a bazár! és az Áll az alku is későbbi időpontba kerül. A TV2 ugyanis augusztus 5-én 19:10-es kezdéssel elindítja a Hegyi doktor – Újra rendel című német orvosos sorozat Magyarországon még nem sugárzott, tizedik évadát. A korábban a Duna TV-n nagy sikerrel vetített drámából 2016 óta nem láthattak a magyar nézők új részeket. A TV2-n jövő hétfőtől minden hétköznap este képernyőre kerülő tizedik szezon 2017-ben debütált Németországban, és összesen nyolc epizódból áll, azaz a hónap közepére már véget is ér. Arról egyelőre még nincsenek információk, a finálé után elindítja-e a csatorna a következő, 11. évfolyamot is.

A Hegyi doktor – Újra rendel epizódjait követően 20 órától lesznek láthatóak a Bezár a bazár! adásai, Majka és Tilla vetélkedője mögött, 21 óra 25 perces kezdéssel pedig az Áll az alkut sugározzák majd.

Kiemelt kép: A Hegyi doktor – Újra rendel főszereplői