A Mentés másképpen című krimi-vígjáték a hajdúböszörményi rendező, Rózsa Gábor első produkciója, melyen többségében elsőfilmes stáb dolgozik már július óta. A független alkotás egy 29 éves irodista és egy depresszióban szenvedő lány különös történetét meséli el.

Márk egy napon furcsa megbízást kap: ki kell hoznia egy lányt a depressziójából, de úgy, hogy arról az alany semmit nem tudhat. A fiú barátja, Csaba segítségét kéri, akivel ketten indulnak Dóra segítségére. Csakhogy a helyzet bonyolódni kezd, ami miatt számtalan izgalmas, humoros, romantikus és drámai szituációknak lehetnek tanúi a nézők. A főszerepben a Budapesti Operettszínház és a Vígszínház színművésze, Sándor Péter látható, mellette pedig feltűnik Trokán Péter, Tóth Kriszta, Virsinszki Zotya, Dézsi Darinka, Bánovits Vivianne, illetve Lajos András.

A forgatás idén júliusban kezdődött és eredetileg augusztusban fejeződött volna be, a koronavírus-járvány azonban fenekestül felforgatta az alkotók terveit. „A vírus mindig jött utánunk, többször le kellett állnunk. Jelenleg sem dolgozhatunk, ezért azt gondoltam, hasznosan töltjük az újbóli kényszerszünetet, és elkezdjük az utómunkát.” – mondta el Rózsa Gábor, majd hozzátette, hogy úgy érzi, most minden akadállyal találkozott, ami felmerülhet egy film készítésekor. Reményei szerint a Mentés másképpen 2021 nyarán lesz kész.

Kiemelt kép: Trokán Péter és Sándor Péter a forgatáson (Fotó: Mentés másképp produkció)