Az RTL Klub még 2012 nyarán hozta el a magyar képernyőkre a külföldön akkoriban nagy népszerűségnek örvendő párkereső műsor, a Házasodna a Gazda hazai változatát. A legtöbb hasonló produkciótól eltérően ebben a a műsorban nem tökéletes testű szépfiúk és modellalkatú hölgyek, hanem kétkezi, fizikai munkát végző gazdák és gazdasszonyok keresik életük párját. A helyszín sem egy bekamerázott villa, hanem a szereplők saját birtoka. A sorozat első évada hatalmas siker volt hazánkban, mind a gazdákat bemutató nyári adás, mind az ősszel sugárzott epizódok kiemelkedő nézettséget hoztak. Ezért is volt meglepő, hogy az RTL Klub hét évet várt a műsor folytatásával.

A Házasodna a Gazda ugyanis 2019-ben tért vissza a képernyőre, és ugyan nem tudta megismételni a 2012-es nézőszámokat (ezt közel lehetetlen is lett volna), mégis sikeresnek tekinthető. A műsor adásai vasárnap esténként, a Sztárban Sztár leszek! ellen kerültek sugárzásra és a gazdák helyt álltak az átalakított előadókkal szemben a nézettségi versenyben. Vélhetően emiatt döntöttek úgy az RTL Magyarország vezetői, hogy jövőre visszahozzák ezt a produkciót is.

Az RTL Klub december 7-től várja azoknak a gazdasszonyoknak és gazdáknak a jelentkezését, “akik földművelésből, borászatból, állattartásból, erdő-, hal- vagy biogazdálkodásból élnek, önálló egzisztenciával rendelkeznek, keményen dolgoznak és szeretnének párt találni maguknak. A műsor –  ahogy az előző két évadban megszokhatták a nézők – jövőre sem díszletek között zajlik, hanem a gazdák világában, ahol a ház, a kert, az állatok és a föld van a középpontban. Ennek köszönhetően a Házasodna a gazda nem egy hagyományos párkereső műsor, mert a társkeresés mellett azt is bemutatja, hogy milyen különleges miliője és egyedi romantikája van a vidéki életnek, ennek pedig fontos része az  állattartással járó teendők és a mezőgazdasági munkák, amihez egy  gazdának olyan társat kell találnia, aki kiveszi a részét a mindennapokból” – írják a sajtóközleményben.

Az RTL Klubra jövőre visszatér az X-Faktor, A Konyhafőnök és a Cápák között is, valamint tovább folytatódik a Drága örökösök, A mi kis falunk és A Tanár is.

Kiemelt kép: Részlet a Házasodna a Gazda 2019-es évadából (fotó: RTL Magyarország)