1990-ben érkezett hazánkba a Micsoda nő! című film. A jubileum alkalmából augusztus 15-én, 21:00-tól a Paramount Channelen láthatjuk Garry Marshall kultikus romantikus komédiát.

Talán kevesen tudják, hogy a film sikere előzetesen nem volt olyan egyértelmű sem az alkotók, sem a színészek számára. A forgatókönyvet sok felkeresett színész dobta vissza (például Sylvester Stallone és Al Pacino), sőt még Richard Gere sem mondott egyből igent Edward Lewis szerepére. Julia Roberts és a rendező győzködése kellett ahhoz, hogy a film olyan formában szülessen meg, ahogyan azt 30 éve megismertük. Mára pedig annyira egybeforrtak a karakterek az őket alakító színész párossal, hogy el sem tudnánk képzelni másféle szereposztást.

Ez volt az oka annak is, hogy a Micsoda nő! musical – habár hatalmas sikerrel debütált 2018 márciusában – egy év után lekerült a Broadway műsoráról. Sajnos egyik színésznő sem tudta olyan hitelesen alakítani a karaktert, mint Julia Roberts a filmvásznon. Ám a Micsoda nő! musical mégsem tűnt el teljesen. A londoni West Enden februártól műsoron van, azonban a vírushelyzet miatt még nem tudunk jegyet váltani a show-ra. Azonban nosztalgiázásra a képernyők előtt is lesz lehetőség szombat este a Paramount Channelen.

Kiemelt kép: Richard Gere és Julia Roberts (Fotó: Port.hu)