A TV2-n január eleje óta megszakítás nélkül minden hétköznap este látható valamilyen saját gyártású vetélkedő. Az évet az Exatlon Hungary és a Legyen Ön is milliomos! párosával kezdték, és míg utóbbi a parádés nyitás ellenére végül nem teljesített jól, addig a sportreality olyannyira a nézők kedvence lett, hogy a tervezettnél hosszabb évadot forgattak belőle. A Palik László vezette Exatlon helyére április végén érkezett a Bezár a bazár! új évada, a Gundel Takács Gáborral újraindult legendás kvízműsort pedig előbb a Pénzt vagy éveket!, majd a vadonatúj kvízshow, A Bank váltotta Stohl Andrással.

A Bezár a bazár! tavaly tavasszal remek nézettséget hozott, és idén sikerült megismételni a pazar teljesítményt, olyannyira, hogy a TV2 ezt a gameshow-t, akárcsak az Exatlont, a tervezettnél tovább vetíti és jelenleg is műsoron tartja, csütörtök óta dupla részekkel. A Bazár pedig több mint két hónap után, július közepétől sem kerül le a képernyőről, a döntés persze érhető, hiszen Majka és Till Attila vetélkedője a nyári hétköznap estéken is képes 15-17%-os közönségarányt elérni a reklámozóknak fontos, 18-49 éves nézők körében, ezzel pedig magabiztosan verik az RTL Klub műsorait.

Késő este filmek lesznek a csatornán (Doktor Szöszi 2., fotó: TV2)

Július 15-től kezdve a mostani információk szerint a Bezár a bazár! ismét napi egy adással jelentkezik majd, utána viszont már nem a Ninja Warrior Hungary vagy A legbátrabb páros ismétlése lesz látható, hanem vadonatúj évaddal folytatódik a TV2-n az Áll az alku. Korábban elképzelhetetlen volt, hogy nyáron bármelyik csatornán is új adásokkal képernyőn legyen egy, vagy akár több napi saját gyártású produkció, az elmúlt években azonban az őszi, téli és tavaszi időszak mellett a nyári tévés idény is fontos lett a nézettségi versenyben. A TV2 az év egyik legmelegebb hónapjának közepén vált újabb nyári műsorrendre.

A délutáni kínálat nem változik, a Szerelmem, Ramón (15:40) és a Madárka (16:45) a szokott időpontban fog kezdődni július 15-től. Nem módosul a Tények (18:00) és a Bezár a bazár! (19:10) kezdési ideje sem. Az Áll az alku adásai 20:40-től lesznek láthatóak közel egy órán keresztül minden hétköznap. A Gundel Takács Gábor vezette vetélkedőt követően, 21:50-től filmeket sugároz majd a TV2. Az első héten olyan filmek kerülnek képernyőre mint a Doktor Szöszi 1-2., a Koszorúslányok, Az Ördög Pradát visel és a Mi kell a nőnek?.

Kiemelt kép: Bezár a bazár! és Áll az alku (fotók: TV2)