Idén biztosan véget fog érni az RTL Klub régóta futó napi sorozata, a Barátok közt, a befejezésig viszont láthatunk még pár ismerős arcot majd a Mátyás király téren. Közöttük lesz Kálid Artúr is, aki bár filmekben és színdarabokban is előszeretettel bukkan fel, mégis különleges orgánumáról ismeri az ország. 

A színész egy katolikus papot fog alakítani, és örömmel mondott igent a felkérésre, amelynek köszönhetően a feleségével, Murányi Tündével is együtt szerepelhet. A következőket nyilatkozta a csatlakozásával kapcsolatban: „Úgy tíz éve már majdnem Barátok közt szereplő lettem, ám a színházi elfoglaltságaim sajnos mégsem tették lehetővé. Pedig nagyon szeretek forgatni, de a pályám úgy alakult, hogy erre viszonylag kevés lehetőségem volt. Már csak emiatt is örömmel fogadtam a felkérését. Most könnyen tudtuk egyeztetni, és külön boldogság számomra, hogy a feleségemmel, Murányi Tündével is együtt szerepelhetek, mert nem sokszor volt erre lehetőségünk. Nehéz jelenettel kezdtem; épp a temetésen tűnök fel először, ami nagy koncentrációt igényelt a szövegtanulás során is, hiszen a bibliai mondatok és a patetikus hangnem nincs jelen a mindennapjainkban.”

Kálid Artúr azt is elmesélte, hogy az első forgatási napon izgatott volt kicsit, de a második naptól kezdve már úgy érezte, hogy odatartozik: „Rendkívül közvetlen az egész közeg, persze sokat segített a feleségem jelenléte, aki szinte már a Barátok közt oszlopos tagjának mondható. Tündével az a szabályunk, hogy a szakmát az ajtónkon kívül hagyjuk, mikor hazaérünk, ám a Barátok közt esetében ezt nem tartottuk, ugyanis a forgatásra készülvén sokat beszélgettük otthon is, hogy miként alakítunk egy-egy jelenetet. A szerepemet nagyon megkedveltem, bár első hallásra merésznek tűnt, hogy épp én alakítok katolikus papot, de utánanéztem, és kiderült: Magyarországon két színes bőrű atya is tevékenykedik. Már el is játszottam a gondolattal, hogy egy lazább, farmeres, pappá is fejlődhetne a karakterem, aki közvetlen az emberekkel, irányt mutat, esetleg olykor néhány mondattal dorgál. Persze ki tudja, hogy mit hoz a sors és a forgatókönyvírók… Most az biztos, hogy a temetés kapcsán félreérthető helyzetbe kerül a pap és Tünde, aki titkol valamit. Ennek kibogozása sok izgalmat hoz.”

Kiemelt kép: Kálid Artúr a Barátok közt egyik jelenetében (Fotó: RTL Klub)