Elkezdték forgatni a Nagykarácsony című magyar mozifilmet, ami Tiszeker Dániel rendezésében kerülhet majd nagyvászonra 2021 karácsonyán. Az alkotás az év végi moziszezon egyik legnagyobb sikervárományosa, ami nem is csoda, hiszen nem egy remek nevet fújt össze a szél erre a szentestére.

A történet főszereplője a többszörösen kitüntetett tűzoltó, Arnold, akit az elég kellemetlenre sikeredett lánykérését követően nem igazán jár át a szeretet ünnepének szelleme. A munka azonban nem áll meg, a férfit pedig egy karácsonyi vásárba helyezik ki ügyeletes tűzoltónak, ahol egy iskolai előadás próbafolyamatába is belecsöppen. Így hát nem elég, hogy Arnold az egész karácsonyi felhajtást álszentnek tartja, még egy idegesítő gyerekelőadásban is asszisztálnia kell. Kezdetben nehezen barátkozik meg a szétszórt rendező-tanárnénivel, Eszterrel, de hát milyen karácsonyi film lenne az, amiben ez a civódás nem fordulna át valami egészen másba, nem igaz? Arnoldot Ötvös András alakítja, aki nagyon örül szerepének, hiszen gyerekként ő is tűzoltó szeretett volna lenni. Partnerét az Örkény Színház művésze, Zsigmond Emőke alakítja, mellettük pedig olyan színművészek fordulnak meg, mint Scherer Péter, Pokorny Lia, Rujder Vivien, Szabó Kimmel Tamás, Csuja Imre, Mészáros Máté, Szerednyey Béla, Orosz Ákos, Egger Géza és Dékány Barnabás.

Tiszeker Dániel régi álmát váltja valóra azzal, hogy most egy igazi karácsonyi filmet rendezhet. „Hiszem, hogy 2021 karácsonyán egy olyan szórakoztató és meghitt filmet láthatnak majd a nézők a mozikban, amely a legszebb karácsonyaikat idézi majd fel.” – mondta el a film kapcsán. A fiatal filmrendező most is állandó alkotócsapatával dolgozik: Pataki Ádám operatőrrel, Mészáros Attila vágóval, Keszei Borbála jelmeztervezővel, Horváth Viktória és Nánássy Zsolt látványtervezőkkel és Kálmán Eszter díszlettervezővel. A forgatókönyvet korábbi munkájának, a #Sohavégetnemérős című Wellhello-filmnek az írócsapata, Horváth András Dezső, Fehér Gáspár és Fehér Boldizsár írta.

A Nagykarácsony című nagyjátékfilm várhatóan 2021 karácsonyán érkezik majd a mozikba az InterCom forgalmazásában.

Kiemelt kép: Csuja Imre, Tiszeker Dániel és Pataki Ádám a Nagykarácsony forgatásán (Fotó: Takács Attila)