Az Európa Tanács filmalapja, az Eurimages 24 koprodukciónak szavazott meg támogatást, köztük Grosan Cristina cseh-magyar-olasz részvétellel készülő második nagyjátékfilmje, a Hétköznapi kudarcok számára, melyben Kerekes Vica is feltűnik majd – számol be róla a Filmhu.

A film Klára Vlasáková forgatókönyvéből készül, amely „három karaktert követ, akik nem ismerik egymást, de többször összehozza őket a sors egy napon belül. Mindegyikük küzd valamilyen problémával a magánéletében, miközben a városban egyre több furcsa, megmagyarázhatatlan robbanás történik.” A főszereplők különböző generációk tagjai – egyikük tinédzser, másikuk a harmincas, illetve a hatvanas éveiben jár –, a produkció ezáltal minden korosztályhoz tud majd szólni. Az alkotás többek között olyan témákat fog feszegetni, mint önmagunk elfogadása, a családi viszonyok és a sztereotípiák elvetése.

A tervek szerint június végén fog elkezdődni a forgatás Csehországban, ahol a rendezőnő jelenleg is megfelelő helyszínek után kutat. Mindeközben gőzerővel folynak a castingok is, azt viszont már lehet tudni, hogy Kerekes Vica is látható lesz majd a filmben egy fontos szerepben.

Kiemelt kép: Kerekes Vica (Fotó: Németh Dániel)