Valószínűleg senkinek sem kell bemutatni az 1987-ben bemutatott romantikus klasszikust, a Dirty Dancing – Piszkos táncot, hiszen a premier óta temérdek alkalommal láthattuk már a Patrick Swayze és Jennifer Grey főszereplésével készült örökzöldet. De vajon tényleg annyira ismerjük ezt az elnyűhetetlen történetet, amennyire gondoljuk? 

A népszerű streaming szolgáltató, a Netflix egy izgalmas dokumentumsorozatba kezdett “Meghatározó filmek a múltból” címmel, amelyben igazi klasszikusok kulisszái mögé nyújtanak betekintést, megszólaltatva a színészeket és a stábtagokat egyaránt. A szériát a Dirty Dancing nyitja, az érdeklődök pedig magyar felirattal ellátva, közel egy órán keresztül nézhetik meg, hogy ami a nézők számára varázslat, az a háttérben néha pokol volt – az elkészítése legalább annyira lehetetlennek tűnt a készítők számára, mint Johnny és Baby románca. 

Az évadban egyébként a Dirty Dancingen kívül helyet kapott a Reszkessetek, betörők!, a Szellemirtók és a Drágán add az életed! is, így a filmkedvelőknek mindenképpen érdemes rászánni az időt. 

Kiemelt kép: Patrick Swayze és Jennifer Grey a Dirty Dancingben (Fotó: Femina.hu)