Paddington mackó várhatóan egy újabb szívmelengető kalanddal tér vissza a mozivászonra. A két nagy sikerű film után bejelentették: tervben van egy folytatás, amely trilógiává egészítené ki a bevándorló maci történeteit.

Az új Paddingtonról sajnos még nem jelentettek be részleteket, azt azonban tudni lehet, hogy a produceri székben ezúttal is David Heyman fog ülni, aki korábban olyan filmeken is dolgozott, mint a Harry Potter-sorozat és a Legendás Állatok eddigi részei, valamint a Volt egyszer egy Hollywood. A szokásos Paddington-stáb azonban a harmadik rész munkálatai során nélkülözni fogja Paul King írói-rendezői tevékenységét, a rendező ugyanis jelenleg a Wonka című produkción dolgozik, amely várhatóan 2023 márciusában jelenik meg.

Az előző két Paddington film világszerte kasszasikernek számított, így nem meglepő, hogy hamarosan érkezik a folytatás. A CGI maci története egy tanulságos és megható üzenetet közvetít a gyermekek és felnőttek számára is. Az eredeti sztori íróját, Michael Bondot annak idején a második világháborús menekültek történetei ihlették arra, hogy megalkossa Paddingtont, aki maga is Peruból érkezett Londonba egy cédulával a nyakában, amelyen az áll: „Kérem! Viselje gondját!”

Kiemelt kép: Paddington (Fotó: Puliwood)