Egy nem mindennapi témát dolgoz fel Csuja László és Nemes Anna rendezőpáros első közös filmje, a Jámbor szörnyeteg. A produkció középpontjában egy testépítőnő áll, akit a kétszeres fitnesz- és négyszeres testépítő-világbajnok, Csonka Eszter alakít.

A magyar-német koprodukcióban készülő alkotás egy önmagát kereső testépítő nőről szól, akinek a túlzott sport az egészsége rovására megy. Amikor egyre kilátástalanabbá válik a helyzet, hirtelen belép az életébe egy férfi, aki mellett a nő újult erőre kap. „Azon kívül, hogy sportfilm, legalább annyira egy szerelmi háromszög tragikus története is.” – fogalmazott Csuja László. Partnerével, Nemes Annával izgalmas célt tűztek ki maguk elé a film készítése kapcsán: azt szeretnék, hogy a főhős testi átalakulása tükrözze a nő aktuális lelki és érzelmi állapotát. A történetet megírásában erősen inspirálta az alkotó párost főszereplőjük személyisége és életútja, de kihangsúlyozták, hogy a film csupán fikció. Forgatókönyvük korábban már nem egy rangos nemzetközi elismerésben részesült.

A „test-melodráma” főszereplője Csonka Eszter, párját pedig a szintén testépítés-fitnesz edző, Turós György alakítja. Mindkettőjüknek ez az első színészi munkája, ennek ellenére igazán otthonosan mozognak a forgatáson. „Csak apró, gyakorlati dolgokat kellett mondani neki, hová nézzen, milyen hosszan.” – mondta el a testépítő nőről Csuja László, míg maga Csonka Eszter a következőképpen nyilatkozott: „Nem gyakorlok sokat, azt szeretném, hogy ösztönösen jöjjön belülről. Képeket veszek elő a múltamból, amik érzéseket hoznak elő belőlem.” Az amatőr színészek mellett többek között Krisztik Csaba és Kerekes Éva színművész lesz látható a filmben.

A Jámbor szörnyeteg című film forgatásának első fele december 10-én fejeződött be, Csonka Eszter azonban egy pillanatra sem pihen: hat hét intenzív fizikai felkészülésbe kezd most bele, hogy januárban, amikor a film fináléját, a testépítő-versenyt veszik fel, a legjobb formáját tudja hozni. A produkciót várhatóan 2021 második felében láthatja majd a nagyközönség.

Kiemelt kép: Nemes Anna, Csonka Eszter és Csuja László (Fotó: Baski Sándor)