Az RTL Klub késő estéinek egyik meghatározó sorozata volt a Kyra Sedgwick főszereplésével készült, hét évadot megélt krimisorozat, A főnök. A 2012-ben véget ért bűnügyi széria tartotta egy időben a legmagasabb kábelcsatornás nézőszámot az Egyesült Államokban, amelyet azóta többek között a most befejeződött Trónok harca, valamint a hanyatlóban levő The Walking Dead is megdöntött. A TNT csatorna 2012-ben nem szerette volna elengedi zászlóshajóját, ezért A főnök főszereplőjének kiszállása után ugyanazokkal a karakterekkel, de új központi figurával és új címmel folytatta tovább a sorozatot.

A Gyilkos ügyekben, akárcsak A főnökben, a Los Angeles-i rendőrség kiemelt gyilkossági ügyekkel foglalkozó csapatának munkáját követhetjük figyelemmel, a vezetőjük pedig a Mary McDonnell alakította Sharon Raydor lett. A sorozat hazai premierje 2016 szeptemberében volt a Coolon, és mivel minden hétköznap képernyőre került belőle egy-egy új rész, ugyanezen év novemberében már a negyedik szezont kezdték vetíteni. A decemberben véget érő etap után azonban sokáig nem érkezett meg a folytatá. Nemrég azonban kiderült, hogy két és fél év szünet után 2019 júniusában új részekkel tér vissza a magyar képernyőkre a Gyilkos ügyek. Az ötödik évad június 3-án, 16 órakor kezdődik a Coolon, és minden hétköznap délután új epizódokat vetítenek majd belőle.

A sorozat tavaly januárban ért véget az Egyesült Államokban, így már csak egy 21, illetve egy 13 részes szezon van hátra belőle a magyar vetítésben.

Kiemelt kép: RTL Magyarország