Tavaly ünnepelte indulásának 20. évfordulóját a Barátok közt. Az RTL Klub napi sorozata hol jól, hol gyengébben teljesít a nézettségi versenyben, azonban két évtizede a csatorna vezető produkciója, amely minden mélypontból ki tudott mászni. A Mátyás király tér lakóinak életéről szóló széria a mai napig több százezer tévénéző meghatározó esti programja, akik ismerősükként köszöntik a Barátok közt szereplőit. Egy napi sorozat esetében azonban elkerülhetetlen, főleg ha olyan hosszú ideje látható mint az RTL Klub szappanoperája, hogy időnként lecseréljenek színészeket, kiírjanak karaktereket és újakat hozzanak a helyükre.

Az elmúlt napok vezető híre volt, hogy a Barátok közt alapszereplője, az 1998-as indulás óta Berényi Miklóst alakító Szőke Zoltán távozik a sorozatból. A színésznek azonban idén októberig érvényes szerződése van, azaz még korai beszélni arról, marad-e barátok közt, vagy pedig távozik a történetből. Két másik szereplő viszont biztosan kiszáll a produkcióból, erről a Blikk számolt be, akiknek a sorozat kreatív producere, Szerencsés Gabriella árulta el és erősítette meg a két távozó karakter hírét.

Mezei Léda és Solti Ádám a Barátok köztben (fotók: RTL Klub)

Távozik a Barátok köztből a Bokros Ádámot alakító Solti Ádám, akit 2010-ben az X-Faktorban versenyző együttesben, a Non Stopban ismerhetett meg a közönség, majd ezt követően csatlakozott az RTL Klub napi sorozatához. Soltit a tévéképernyő mellett a deszkákon is láthatjuk, játszik többek között a Madách Színház több előadásában, a Macskákban és a Szerelmes Shakespeare-ben is. Mellette kiszáll a sorozatból Mezei Léda is, aki Kővári Natasát formája meg 2016 óta. Azt egyelőre nem tudni, hogy kettejüket pontosan mikor láthatjuk utoljára a Mátyás király téren, illetve azt sem, hogy várhatóak-e még további távozó szereplők.

A Barátok közt jelenleg minden hétköznap 21:30-kor látható az RTL Klubon.

Kiemelt kép: szeretlekmagyarorszag.hu